2018-07-17 11:24:07
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ξεπεράσατε τον εαυτόν σας. Οπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. Πολιτικά φυσικά εννοώ!!
          Το δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας αποφάσισε χθες, κατά πλειοψηφία, να ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που έρχεται στη Πάλαιρο για να πάρει μέρος στις θρησκευτικές τελετές για την πολιούχο Αγία Παρασκευή.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Τα πάντα στη δημοσιότητα.

Πάρτε το μέλλον του Δήμου  στα χέρια σας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ      ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

       Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

     Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο χθες Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά η πολιτική ανεπάρκεια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.  Όλοι γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε τη Τρίτη επειδή δεν υπήρχε απαρτία. Ουδείς  από τους απόντες  Δημοτικούς Συμβούλους τη Τρίτη αισθάνθηκε τη ανάγκη να δικαιολογήσει την απουσία του. Η μείζονα αντιπολίτευση όφειλε να δικαιολογήσει την πολιτική της απόφαση να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Τρίτης.


         Βέβαια για μία ακόμη φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποχωρούσαν όποτε ήθελε ο καθένας. Μπαινόβγαιναν στην αίθουσα. Για μια ακόμη φορά η παρουσία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων  υπήρξε απογοητευτική. Ελάχιστοι ήταν παρόντες.

Προχωρούμε την ενημέρωση σας:

Ενημέρωση πρώτη

          Εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο μας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η ανακήρυξη  του ως επίτιμου Δημότη του  Δήμου μας. Μειοψήφησαν  τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης.  

        Ειπώθηκαν πολλές απόψεις από το Δήμαρχο και τους Δημοτικού Συμβούλους με τις οποίες σε άλλες συμφωνώ και σε άλλες διαφωνώ  ριζικά...........   

       Ανεξάρτητα από το πρόσωπο η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι σημαντικό γεγονός. Μεσούντος δε του καλοκαιριού η επίσκεψη σε μία τουριστική περιοχή ασφαλώς τουλάχιστο την διαφημίζει. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να καλύψει την έλλειψη αναπτυξιακού έργου του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας.

       Αποφασίστηκε  ομόφωνα να ανακηρυχτεί ο κ. Βερνίκος επίτιμος Δημότης του Δήμου για τη συγγραφική του δράση που αφορά κυρίως τη περιοχή της Βόνιτσας.

Ενημέρωση δεύτερη

        Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης πανικόβλητος μπροστά στη πολιτική του κατάρρευση ξεπέρασε τον εαυτόν του. Ως συνήθως πετάει τη μπάλα στην εξέδρα όταν στριμώχνετε πολιτικά. 

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη οι νόμοι ανάμεσα στα άλλα ορίζουν:

      "Σύμφωνα με τον ν.3212/2003 (ΦΕΚ Α309), οι αιρετοί πρέπει να έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο τη δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης σε διάστημα 90 ημερών από την ορκωμοσία τους και μέχρι 30 Ιουνίου κάθε έτους που διατηρούν το αξίωμά τους, όπως επίσης και τρία (3) χρόνια μετά που το έχουν απολέσει.

          Σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 61 του Ν.3852/2010, "Πρόγραμμα Καλλικράτης" ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (όπως αναφέρονται: "Σύνθεση Οικονομικής Επιτροπής") και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (όπως αναφέρονται: "Σύνθεση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής") είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου. Η παραπάνω διάταξη ισχύει από 1.1.2011".

            Εσείς δεν τη έχετε δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φοβάστε μήπως να ενημερωθούν οι Δημότες; Δεν φταίνε ούτε οι εφημερίδες, ούτε οι ενημερωτικές ιστοσελίδες που αναδεικνύουν το θέμα. 

          Πότε θα ενημερώσετε τους Δημότες για τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των ΟΤΑ στις 22-6-2018 που είσαστε παραπεμπόμενος για το θέμα; Ποιος Δήμαρχος από την Αιτ/νια είχε οριστεί και από πού, ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου; ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Ενημέρωση Τρίτη

        Δήμαρχε κ. Αποστολάκη στη θητεία της τη τωρινή ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ όπως είπατε για μία ακόμη φορά. Με τη μέθοδο των πανάκριβων και αδιαφανών απευθείας αναθέσεων πήγαν σε εργολάβους και προμηθευτές  κατάλληλα επιλεγμένoυς  εντός και εκτός Δήμου, ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ.  Πακτωλό χρημάτων εισέπραξαν δεκάδες εργολάβοι και προμηθευτές.

          Οι αναγνώστες των  άρθρων μου γνωρίζουν ποσά και που πήγαν. Οι αναγνώστες του υπό έκδοση βιβλίου μου ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΥΔΟΙ όταν πληροφορηθούν τα ποσά που έχουν δαπανηθεί από το 2013 μέχρι σήμερα.  Ακόμα και ό ίδιος έχω μείνει άναυδος σε πολλές συγκεντρωτικές δαπάνες ανά κατηγορία. Ενδεικτικά αναφέρω  αγροτικοί δρόμοι, ηλεκτρικά- υδραυλικά-αποχετευτικά, σιδηροκατασκευές- αλουμινοκατασκευές, πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας οι περισσότερες, αθλητικές εγκαταστάσεις, γραφική ύλη, οικοδομικά υλικά, καύσιμα,  κλπ. 

  

Δυστυχώς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ  ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ. Ένα έργο αναπτυξιακό που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η υδροδότηση Παλαίρου- Πογωνιάς - Στενού και ευρύτερης περιοχής. Για το έργο, απαίτηση και δικαίωμα των κατοίκων, αυτό θα γράψουμε πολλά στο κατάλληλο χρόνο.  

         Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αγνοήσατε ένα βασικό παράγοντα αυτή τη Δημοτική περίοδο. Την ύπαρξη της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ έμαθαν, μαθαίνουν, και θα μάθουν τα πάντα. Τα άλλα που αγνοήσατε εσείς και η Δημοτική σας ομάδα θα τα ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ. 

         Δήμαρχε κ. Αποστολάκη  στο Δήμο μπήκαν μεγάλα ποσά ως έκτακτες επιχορηγήσεις από τα διάφορα υπουργεία. Παρόμοιες επιχορηγήσεις πήραν σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Αυξήσατε τα τέλη των Δημοτών δύο φορές. Πληρώναμε οι  Δημότες από το 2012 και μετά και για τα σκουπίδια του Δήμου Ξηρομέρου. Θέμα που εσείς και οι προηγούμενοι το κρατούσατε μυστικό. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη δεν εισπράττει ο Δήμος τις οφειλές των Δημοτών.  Βέβαια το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενοι. 

       Δήμαρχε κ. Αποστολάκη εισπράττετε από τη Δημοτική περιουσία ελάχιστα χρήματα. Δεν  έχετε ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης  της Δημοτικής περιουσίας. Δεν τολμάτε να κάνετε την ειδική ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ορίζει ο νόμος και λέγεται ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και της Δημοτικής του ομάδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

       Δήμαρχε κ. Αποστολάκη οι κοινές Υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου Αποχετευτικός αγωγός και εγκυστώσεις επεξεργασίας λυμάτων  Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς  δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως. 

Σε ένα σημείο ορίζουν:

 "Πριν την έναρξη της λειτουργίας του έργου  το αποχετευτικό δίκτυο και οι συνδέσεις των ενδιαφερομένων οικισμών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί".

       Ως γνωστό οικισμός της ΔΕΠΟΣ δεν έχει υπάρξει ποτέ. Ως γνωστό στη Πογωνιά δεν έχει γίνει ούτε αποχετευτικό δίκτυο και τα συνέπεια ούτε συνδέσεις.

 -Γιατί λοιπόν το θέσατε σε λειτουργία το έργο; 

 -Γιατί δεν ενημερώσατε το ΔΣ ότι έχει υπάρξει πρόστιμο για μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

 -Γιατί δεν δίνεται την αίτηση μου στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου να μου απαντήσει σχετικά;

       Δήμαρχε κ. Αποστολάκη είτε απαντήσει είτε δεν απαντήσει η Τεχνική υπηρεσία ή εσείς, δύο θέματα είναι σίγουρα:

1)-Οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Εσείς προσωπικά, οι Δημοτικές ομάδες και κυρίως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δήμου Κεκροπίας- Παλαίρου ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης αλλά και ως Δήμαρχος. 

2)-Η συντεταγμένη πολιτεία δια των υπηρεσιών της  ΕΚΑΝΕ και ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ .

Αγαπητοί Συνδημότες

Το παραπάνω αίτημα για Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο του Δήμου από συστάσεως του γίνεται άμεσο και επιτακτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

  1)-Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΦΑ κ. Κατσαμπίρης ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ για ποιο λόγο ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ την  ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΧΥΤΑ; Tυχαία; OXI BEBAIA.

 2)-Με ευθύνη και των δύο Δημοτικών Αρχών που διοίκησαν το Δήμο η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς, περιοχή που είναι τουριστική, με μεγάλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Για το θέμα αυτό και τη μαρίνα της Παλαίρου, έργο απαραίτητο που ήταν επιβεβλημένο να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια, θα γράψουμε προσεχώς πολλά.

  3)-Υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ  του Δημάρχου και του  Προέδρου του ΤΣ του Θυρρείου  για τη δράση μέλους του τοπικού συμβουλίου του Θυρρείου. Ανάμεσα στα άλλα ο γιός του είναι εργολάβος και προμηθευτής του Δήμου. Δήμαρχε πληροφορείστε τους Δημότες για το συνολικό ποσό που έχει λάβει ο παραπάνω εργολάβος και προμηθευτής.

  4)-Ο  Πρόεδρος του ΔΣ δεν έδωσε το λόγο σε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Κατούνας που το ζήτησε πολλές φορές.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ