2018-07-17 12:34:29
Φωτογραφία για Ινδονησία: Οργισμένο πλήθος σκότωσε 300 κροκόδειλους
Πλήθος οργισμένων χωρικών σκότωσε περίπου 300 κροκόδειλους σε καταφύγιο ζώων στην επαρχία της Δυτικής Παπούα στην Ινδονησία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η σφαγή έλαβε χώρα σε αντίποινα για τον θάνατο ενός ντόπιου ο οποίος θεωρείται πως σκοτώθηκε από ένα ζώο του καταφυγίου.

Τοπικοί αξιωματούχοι και αστυνομικοί είπαν ότι δεν ήταν σε θέση να σταματήσουν την επίθεση, και ενδεχομένως να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς ο θάνατος ζώου προστατευόμενου είδους αποτελεί έγκλημα που τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση στην Ινδονησία.

Ο άνδρας σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ενώ μάζευε λαχανικά στην περιοχή. «Ένας εργαζόμενος άκουσε κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, έτρεξε γρήγορα εκεί και είδε έναν κροκόδειλο να επιτίθεται» είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Φυσικών Πόρων στη Δυτική Παπούα.

Μετά την κηδεία το Σάββατο, εκατοντάδες εξοργισμένοι ντόπιοι πήγαν στο καταφύγιο, κρατώντας μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και ρόπαλα. Τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα αξιωματούχους, ανέφεραν ότι το πλήθος επιτέθηκε πρώτα στο γραφείο της φάρμας κροκοδείλων και μετά κατέσφαξε τα 292 ερπετά που υπήρχαν συνολικά στο καταφύγιο.

Σημειώνεται πως η φάρμα κροκοδείλων λειτουργούσε με ειδική άδεια εκτροφής, τόσο για σκοπούς συντήρησης κροκοδείλων, όσο και θανάτωσης κάποιων εξ αυτών προς εκμετάλλευση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ