2018-07-17 13:51:24
Φωτογραφία για Ανεξέλεγκτα τα μπάζα από το εργοτάξιο του Αστέρα
Ένα μεγάλο πρόβλημα περιβαλλοντικής διαχείρισης έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες στο εργοτάξιο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τα κατασκευαστικά απόβλητα από την κατεδάφιση του ξενοδοχείου “Αφροδίτη” αλλά και των υπόλοιπων δομικών εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές του 2017, συσσωρεύονται σε τεράστια βουνά στην πράσινη χερσόνησο του Λαιμού, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες καταγγελίες, εντός του εργοταξίου λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη άδεια και αρμόδια επίβλεψη μηχανήματα επεξεργασίας δομικών υλικών (σπαστήρας και κόσκινο) γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το αν τηρούνται πιστά οι διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων που επιτάσσει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Για μια “παράνομη διαδικασία” έκανε λόγο με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για τη λειτουργία των μηχανημάτων και τα βουνά με τα μπάζα.


Η δημοτική αρχή ήδη έχει δώσει εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να κάνει αυτοψία στο χώρο, ώστε να καταγραφούν οι παραβάσεις και να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό.

Σύμφωνα με μελέτη διαχείρισης αποβλήτων που η εργολήπτρια εταιρεία έθεσε υπόψη του Δήμου, τα μπάζα του εργοταξίου στον Αστέρα συνολικά θα γεμίσουν 7.500 φορτηγά για να μεταφερθούν εκτός του χώρου. Πολλά από αυτά θα επιστρέψουν για να αποθέσουν τα ανακυκλωμένα μπάζα στο χώρο της ανακαίνισης ως νέο δομικό υλικό.

Οι αρκετές χιλιάδες αυτές διελεύσεις βαρέων οχημάτων που θα απαιτηθούν (με τους μάλλον συντηρητικούς υπολογισμούς της μελέτης) για να πραγματοποιηθεί το μεταφορικό αυτό έργο θα είναι ένα πρωτοφανές βάρος για το Λαιμό Βουλιαγμένης σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το πόσο αντέχει η περιοχή αυτό το φόρτο. “Η δημοτική αρχή θα μεριμνήσει ώστε να τηρηθεί στο ακέραιο τη νομιμότητα, δεν διαπραγματευόμαστε κάτι σε αυτό το επίπεδο”, τόνισε ο δήμαρχος, πρόσθεσε όμως παράλληλα: “Το πολιτικό ζήτημα είναι πώς θα αποφευχθεί η ασύμμετρη επιβάρυνση της στενής οδού Απόλλωνος στο Λαιμό από τις χιλιάδες διελεύσεις των φορτωμένων τριαξονικών οχημάτων”.

Προφανώς, αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε να φύγουν τα επικίνδυνα βουνά με το θρυμματισμένο μπετόν με το βέλτιστο τρόπο.

Υπάρχει όμως;
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ