2018-07-17 23:51:16
Φωτογραφία για Πώς αγοράζουμε έργα τέχνης;
Το ξέρουμε πως δεν είναι εποχή για έξοδα και η τέχνη μπορεί να θεωρείται για πολλούς ένα είδος πολυτέλειας, όμως μήπως δεν έχουμε καταλάβει πόσο έχει αλλάξει ο ρόλος ενός σύγχρονου συλλέκτη; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Επιλέξτε ένα έργο τέχνης γιατί σας ικανοποιεί αισθητικά και όχι επειδή κάποιος άλλος θεωρεί ότι μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσει συλλεκτικό ενδιαφέρον. Οπότε μην αγοράζετε ποτέ κάτι το οποίο δεν ξέρετε ότι θα αγαπήσετε.

Επενδύστε σε ανερχόμενους καλλιτέχνες, κρυφά ταλέντα. Αυτός είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να ξεκινήσετε συλλογή με έργα τέχνης στο σπίτι σας, με αγόρια και κορίτσια που έχουν αποφοιτήσει μόλις από τη Σχολή Καλών Τεχνών ή έχουν μόλις στήσει την πρώτη τους έκθεση, ακόμη καλύτερα συμμετέχουν σε μια ομαδική. Το κόστος θα είναι μικρότερο και επιπλέον θα γνωρίζετε ότι έχετε επενδύσει σε έναν νέο καλλιτέχνη με προοπτική.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο Instagram
. Γιατί είναι πραγματικά εντωπωσιακό πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος της τέχνης τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς οι καλλιτέχνες έχουν στήσει δικές τους ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μια εναλλακτική γκαλερί για την εικόνα τους. Οπότε, μπορεί κανείς να έχει μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για την πορεία και την εξέλιξη ενός δημιουργού, κάτι που δεν μπορούσαν να έχουν ως επιπλέον πληροφορία οι συλλέκτες του παρελθόντος.

Θυμηθείτε πόσο σημαντικό είναι το κάδρο. Μπορεί να κοστίζει ακριβά μια κορνίζα φτιαγμένη στα μέτρα ενός έργου, αλλά μπορεί να αλλάξει με μια κίνηση τη δυναμική του. Μην προσπαθείτε να ταιριάξετε ένα έργο ζωγραφικής ή φωτογραφίας με τα έπιπλα του σπιτιού σας ή τα μαξιλάρια, είναι προτιμότερο να έχει κάτι καινούργιο να πει. Κι ας έρχεται κόντρα στο σομόν κομοδίνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ