2018-07-18 13:14:02
Φωτογραφία για ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ - 

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Ίσως ο νομός Αττικής είναι ο τόπος όπου τα υποκαταστήματα των διαγνωστικών κέντρων είναι τόσα πολλά όσο σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης σίγουρα και ίσως του κόσμου .

Ένας όμιλος μετράει αισίως 50 ήδη και ακολουθεί νεοσύστατη φίρμα με έντονες επεκτατικές τάσεις .

Αυτό , όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς , σημαίνει κατάληψη ζωτικού χώρου στην πρωτοβάθμια υγεία - σημαίνει απαγόρευση στην δημιουργία επαγγελματικής στέγης στον νεοειδικευμένο γιατρό και συρρίκνωση του εργαστηρίου που είναι σε λειτουργία . Σημαίνει προκλητή ζήτηση και αύξηση του clawbavk για όλα τα πολυϊατρεία .

Τι συμβαίνει όμως στην Γαλλία ,πώς το Γαλλικό κράτος προστατεύει τους Γάλλους Ιατρούς και πώς οι Γάλλοι εννοούν στην πράξη το brain drain των καλύτερων εγκεφάλων στην χώρα τους ;;


1. στις Ιατρικές Εταιρείες πρέπει το 51% να το κατέχει Ιατρός και το 49% επιχειρηματίας

2. κάθε υποκατάστημα , πέραν της μητρικής εταιρείας χρεώνεται με 60.000 ευρώ πχ το πεντηκοστό υποκατάστημα μιας μητρικής επιχείρησης , στην Γαλλία , θα έπρεπε να καταβάλλει 3 εκατομ. ευρώ στο κράτος .

Για να μη κάνουμε αυτονόητες θλιβερ΄ς συγκρίσεις του νομοθετικού πλαισίου Ιατρικών εταιρειών μεταξύ Γαλλίας-Ελλάδας και με δεδομένο ότι στην πατρίδα μας καταργήθηκε το 51-49% γιατρού επιχειρηματία , οριστικά και αμετάκλητα , τουλάχιστον ας καθιερωθεί η οικονομική υποχρέωση των 60.000 ευρώ ανά υποκατάστημα και το κράτος θα έχει ένα σοβαρό έσοδο και θα προστατευθούν οι μαχόμενοι Έλληνες Ιατροί από την αχαλίνωτη τάση των Ομίλων για μονοπώληση της Πρωτοβάθμιας υγείας 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ