2018-07-18 18:00:29
Φωτογραφία για 5 τροφές που σε στέλνουν στα εξωτερικά ιατρεία
Με την τροφική δηλητηρίαση δεν είναι να παίζεις.

Κάνε μια σύντομη αναδρομή στις καλοκαιρινές σου διακοπές κι αν δεν εντοπίσεις κάποιες μέρες που επισκέφτηκες το Κέντρο Υγείας του νησιού εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης, στείλε μου στο inbox.

Πραγματικά τυχερή εάν δεν σου έχει συμβεί ή να πω, προνοητική; Γιατί, βλέπεις, είναι να μην σου τύχει αλλά από την άλλη μπορείς να αποφύγεις την τροφική δηλητηρίαση αποφεύγοντας απλά ορισμένες τροφές:

1. Πράσινα λαχανικά: Μαρούλι, λάχανο, ρόκα, σπανάκι μπορεί να ακούγονται σούπερ θρεπτικά (και είναι) μόνο που εάν τα παραγγείλεις έξω και δεν έχουν πλυθεί καλά, την πάτησες.

2. Φύτρες λαχανικών: Η νέα τάση στις σαλάτες πιθανόν να φέρνει μαζί της και κινδύνους καθώς οι σπότοι για να αναπτυχθούν έχουν ανάγκη τις ζεστές και υγρές συνθήκες. Ναι, αυτές που αγαπούν και τα βακτήρια.

3. Σος στη σαλάτα του Καίσαρα: Τα ωμά αυγά που περιέχει είναι τα πλέον επίφοβα. Και ειρωνεία, καθώς είναι καλύτερα να παίρνεις έτοιμες, παστεριωμένες σάλτσες, του εμπορίου, αποφεύγοντας τις σπιτικές.


4. Ωμά οστρακοειδή: Γιατί καλοκαίρι είναι, θα τα δοκιμάσεις, δεν μπορεί. Κι όμως ο κίνδυνος βακτηρίων καραδοκεί.

5. Παγωτό: Εάν αγοράζεις έτοιμο, συσκευασμένο αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην έχει αποψυχθεί και ξαναψυχθεί. Ωραία, λες, να φτιάξω μόνη μου. Σπιτικό παγωτό, τι καλύτερο; Και εδώ όμως δεν σου έχω καλά νέα, δυστυχώς. Εάν βάζεις ωμά αυγά, παίζεις ρουλέτα με την σαλμονέλα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ