2018-07-18 21:51:22
Φωτογραφία για Το μοναδικό trick για να αποβάλλεις το άγχος μια για πάντα!
Άγχος, άγχος, άγχος Ξυπνάς και κοιμάσαι με αυτό και δεν λέει να φύγει από πάνω σου. Πώς θα φύγει, όμως, αν εσύ δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό; Αυτό είναι το μοναδικό trick για να αποβάλλεις το άγχος μια για πάντα!

Άγχος για να προλάβεις όλα τα deadline στη δουλειά, άγχος για τα οικονομικά, άγχος για το αν θα περάσεις στις Πανελλήνιες. Αυτός ο “δαίμονας” είναι παντού και μας κυνηγάει. Και γι’ αυτό οι ειδικοί μας προτείνουν το μοναδικό trick για να αποβάλλεις το άγχος μια και καλή!

Τι κι αν έχουν γίνει αναρίθμητες έρευνες που μας αποδεικνύουν ότι το άγχος μας σκοτώνει αργά και σταθερά, τι κι αν γνωρίζουμε ότι δεν βοηθάει πουθενά…Έχει τρυπώσει στο μυαλό μας και επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

Ποιο είναι το μοναδικό trick για να αποβάλλεις το άγχος σύμφωνα με τους ειδικούς; Η θετική σκέψη! Το έχεις ακούσει, το έχεις διαβάσει και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνεις πράξη!


Οι επιστήμονες λένε πως αν εστιάσεις στα θετικά που έχεις στη ζωή σου, τότε μπορείς να αποβάλλεις μαγικά όλα τα αρνητικά. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά και απορείς ποιος σε έχει μουτζώσει. Με το να απελπίζεσαι, όμως, τι κερδίζεις; Τίποτα!

Κι αν σε βοηθά ξεκίνα να γράφεις. Δηλαδή; Γράψε όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά. Από τα πιο σημαντικά μέχρι και τα πιο ασήμαντα. Κανείς δεν θα το μάθει. Θα το ξέρεις μόνο εσύ και θα κάνει καλό στην ψυχολογία σου!

Τι βρήκαν λοιπόν οι επιστήμονες για να μιλήσουμε και με αριθμούς; Οι ερευνητές εξέτασαν 71 συμμετέχοντες, ηλικίας 19 έως και 77 και τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο British Journal of Health Psychology, η μια ομάδα είχε οδηγίες να μιλήσει για τις πιο υπέροχες εμπειρίες της ζωής της και η δεύτερη ομάδα να γράψουν πιο ουδέτερα πράγματα, όπως τι σχεδίαζαν να κάνουν αργότερα μέσα στην ημέρα της.

Αφού συνέκριναν το άγχος των συμμετεχόντων, πριν και μετά την έρευνα, οι ερευνητές απέδειξαν πως αυτοί που έγραψαν για τις θετικές τους εμπειρίες είχαν μικρότερα επίπεδα άγχους σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Πρόκειται για σύμπτωση; Οι ερευνητές θεωρούν πως όχι!

Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Να μετατοπίσεις τις σκέψεις σου από αρνητικές σε θετικές! Όπως λένε…είμαστε αυτό που τρώμε αναλόγως, είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Φυσικά, δεν μπορείς να αποφύγεις την πραγματικότητα, να κάνεις ότι δεν την βλέπεις αλλά μπορείς να μην κολλάς στα αρνητικά αλλά να βρίσκεις λύσεις για τα προβλήματα. Το να μιζεριάσεις δεν βοηθά, σου προκαλεί περισσότερα προβλήματα!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ