2018-07-18 22:07:34
Φωτογραφία για Οι 10 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος
Το θέμα των κιλών είναι απασχολεί τις περισσότερες από εμάς Είτε αποκτήσατε πρόσφατα παιδί είτε ο μεταβολισμός σας έχει μπλοκάρει ή δεν αντέχετε τις δίαιτες και τη γυμναστική, υπάρχουν μερικά tips που αν εντάξετε στην καθημερίνοτητά σας θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει. Η αλήθεια είναι πώς δεν πρέπει να εξαντλήσετε τα όριά σας και να φέρετε τον οργανισμός σας αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις. Εξάλλου, όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, "δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος".

Οι παρακάτω 10 διατροφικές συμβουλές υπόσχονται να αλλάξουν το σώμα και φυσικά τη ζωή σας:

1.Συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας μενού γεύματα με πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά

Με αυτό τον συνδυασμό τροφών θα αισθάνεστε συνεχώς χορτάτη. Προτιμήστε άπαχο κρέας, προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο.

2.Συνοδεύστε με λαχανικά κάθε γεύμα σας

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα διατροφής, η κατανάλωση λαχανικών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε βάρος, καθώς δεν περιέχουν υδατάνθρακες και άρα θερμίδες. Προκειμένου κάθε γεύμα σας να έχει λίγη ποσότητα λαχανικών, μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι στο πρωϊνό σας ή δοκιμάσετε διάφορες συνταγές για σούπες.

3.Μην παραλείπετα τα γεύματά σας (και τα σνακ)

Μην αφήσετε τον οργανισμό σας να πεινάσει για να αναρωτηθείτε τι θα φάτε. Σχεδιάστε από το Σαββατοκύριακο κάθε γεύμα και σνακ της εβδομάδας. Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε ακόμα και τις πιο απρόσμενες λιγούρες. Επιλέξτε βρώμη για πρωϊνό, διότι θα σας κρατήσει για αρκετές ωρες χορτάτες και πάρτε μαζί σας φρούτα και ξηρούς καρπούς.

4. Κάντε καθημερινά γυμναστική

Καταλαβαίνουμε ότι μετά από μια κουραστική μέρα το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι γυμναστική. Ωστόσο, μπορείτε να προσπαθήσετε. Διαλέξτε ένα 10λεπτο βίντεο γυμναστικής και ακολουθήστε τις ασκήσεις. Επαναλάβετε καθημερινά. Όλες μπορούμε να αφιερωσουμε 10 λεπτά για το σώμα μας.

5.Κοιμηθείτε

Ο ύπνος είναι απαραίτητη ανάγκη για να ξεκουράσει το σώμα και το πνεύμα μας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στη διαταραχή της διατροφής, αλλά και στην αύξηση της πείνας.

6. Πιείτε νερό

Πέρα από την ικανότητά του να κρατάει το σώμα μας ενυδατωμένο συμβάλλει και στην απώλεια βάρους καθώς βοηθάει τον μεταβολισμό να κάνει περισσότερες "καύσεις".

7.Μην στερείστε τίποτα

Η στέρηση οδηγεί στην υπερβολική κατανάλωση γι' αυτό καλό θα ήταν να μάθετε να ακούτε τις ανάγκες του σώματός σας. Για παράδειγμα, ζεσταίνεστε και θέλετε να φάτε παγωτό ή cheesecake; Να το κάνετε, αλλά με μέτρο. Μία μπάλα είναι αρκετή όπως και ένα κανονικό κομμάτι cheesecake.

8.Φροντίστε το μεσημεριανό να είναι το μεγαλύτερο γεύμα

Το μεσημεριανό είναι συνήθως το κύριο γεύμα της ημέρα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είναι και το μεγαλύτερο σε ποσότητα. Έτσι, το σώμα μας θα μπορέσει να το μετατρέψει σε ενέργεια και όχι και σε λίπος.

9.Σταματήστε να τρώτε πριν νιώσετε το αίσθημα του κορεσμού

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να σταματάμε να τρώμε τη στιγμή που θα νιώσουμε ότι είμαστε λίγο πριν τη χόρταση. Έτσι θα δώσουμε στο σώμα μας το χρόνο που χρειάζεται να χωνέψει και δεν θα χρειαστεί να φορτώσουμε τον οργανισμό μας με έξτρα θερμίδες.

10.Βγάλτε φωτογραφίες το φαγητό σας

Παρακολουθώντας τη διατροφή σας και την εξέλιξη του στόχου σας, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα κιλά σας και φυσικά τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής καθώς οι φωτογραφίες θα σας θυμίζουν τόσο τον αρχικό στόχο όσο και τα γεύματα που κάνατε. Επιπρόσθετα, μην παραλείπετε να σημειώνετε τις θερμίδες που καταναλώνετε από κάθε γεύμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ