2018-07-19 11:37:37
Φωτογραφία για Συμφωνία Λίβερπουλ - Ρόμα για Άλισον με ποσό ρεκόρ
Η Ρόμα υπέκυψε στο στενό πρέσινγκ της Λίβερπουλ για τον Άλισον και με ποσό ρεκόρ - 75 εκατ. ευρώ - που καταρρίπτει εκείνο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, συμφώνησε για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου.

Ο Άλισον αναμένεται να γίνει ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις της Λίβερπουλ μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής θα λύσει το πρόβλημα των φιναλίστ του Champions League στο "1" και γι' αυτό η Λίβερπουλ είναι διατεθειμένη να καταβάλει το ποσό ρεκόρ των 75.000.000 ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα ήταν έντονες και κράτησαν αρκετές εβδομάδες, αφού οι "τζιαλορόσι" δεν ήθελαν να αφήσουν έτσι εύκολα ίσως τον κορυφαίο τερματοφύλακα σε απόδοση της περσινής σεζόν.

Ωστόσο, οι "κόκκινοι" έκαναν μία πρόταση που οι Ρωμαίοι δεν μπορούσαν να αρνηθούν και το βράδυ της Τετάρτης ο 25χρονος ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει στο Μέρσεϊσαϊντ για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.


Η Λίβερπουλ έκανε μία αρχική πρόταση 70.000.000 ευρώ η οποία απορρίφθηκε την Τρίτη, ωστόσο στη νέα επαφή, πρόσθεσαν 5.000.000 ευρώ ως μπόνους τα επόμενα δύο χρόνια, με τη Ρόμα να απαντά θετικά.

Οι Ιταλοί απέκτησαν τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2016 από την Ιντερνασιονάλ για μόλις 7.500.000 ευρώ και μάλιστα στην πρώτη χρονιά του ήταν αναπληρωματικός του Βόιτσιεχ Στσέσνι και δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι της Serie A.

Με τον Πολωνό να πηγαίνει στη Γιουβέντους ως δανεικός πέρυσι, άνοιξε ο δρόμος για τον Άλισον, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ρόμα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ, με τον ίδιο να δέχεται επτά γκολ συνολικά.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αν ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, ο Άλισον θα γίνει ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στον κόσμο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ ενός θρύλου, του Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Ιταλός είχε αποκτηθεί από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2001. Οι "μπιανκονέρι" είχαν πουλήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό ρεκόρ των 77.500.000 ευρώ) με συνέπεια να είναι σε θέση να διαθέσουν τα 52.000.000 εξ αυτών για τον τερματοφύλακα της Πάρμα.

Το περσινό καλοκαίρι, ο αναπληρωματικός του Άλισον στη "σελεσάο", ο Έντερσον, φόρεσε τα γάντια της Μάντσεστερ Σίτι μετά από μία μεταγραφή που κόστισε 40.000.000 ευρώ και έγινε ο 2ος πιο ακριβός τερματοφύλακας του κόσμου εκείνη την εποχή. Φέτος, ο Έντερσον θα βρεθεί ξανά πίσω από τον συμπατριώτη του, με σχεδόν διπλάσιο ποσό.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ