2018-07-21 10:32:47
Φωτογραφία για Στην εκκίνηση το νέο ξενοδοχείο της ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα
Στην εκκίνηση βρίσκεται πλέον το νέο ξενοδοχείο του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα, στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου για το οποίο στόχος είναι η λειτουργία του εντός του 2019.

Με την εταιρεία να έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες καθαιρέσεων για τη νέα μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων χορήγησε την περασμένη εβδομάδα την άδεια δόμησης που αφορά τον κύριο όγκο των εργασιών, ώστε αυτές να ξεκινήσουν, κατά τις πληροφορίες, από τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο όμιλος βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Accor, για το brand των πολυτελών boutique ξενοδοχείων της αλυσίδας Mgallery που θα βάλει την υπογραφή του στο κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το οποίο φιλοξενούσε στο μακρινό παρελθόν το πρώην ξενοδοχείο King's Palace κι εν συνεχεία τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας.


Σύμφωνα με την άδεια δόμησης που χορήγησε η ΕΥΠΑΤΕ, το νέο ξενοδοχείο, με ένα concept boutique ιδιαίτερου χαρακτήρα και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, θα περιλαμβάνει 383 κλίνες, ενώ η συνολική επένδυση θα διαμορφωθεί στα πέριξ των 18 εκατ. ευρώ.

Το ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης από πλευράς της ΛΑΜΨΑ που δημιουργεί έτσι μεγάλες οικονομίες κλίμακας με τα άλλα δύο ξενοδοχεία του ομίλου στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George, προβλέπεται ούτως ή άλλως, με βάση τους όρους της μίσθωσης, από τον ιδιοκτήτη, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, με βάση τους όρους, η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε εργασίες ανακαίνισης ώστε το ξενοδοχείο να έχει τεθεί σε πραγματική λειτουργία το αργότερο εντός δυο ετών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ήτοι έως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2019.

Accor και ΛΑΜΨΑ έχουν ακόμη πιο στενές σχέσεις από πέρυσι, όταν η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, Excelsior, υπέγραψε πέρυσι, σύμβαση διαχείρισης του ομώνυμου ξενοδοχείου της ΛΑΜΨΑ στο Βελιγράδι με την εταιρεία Orbis S.A., εταιρεία του Ομίλου Accor, με το ξενοδοχείο να λειτουργεί πλέον ως "Mercure Belgrade Excelsior".

Η Accor Hotels είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων, με παρουσία σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία. Λειτουργεί 2.300 ξενοδοχεία υπό άμεση διαχείριση σύμβασης και επιπροσθέτως 1.850 ξενοδοχεία υπό σύμβαση δικαιόχρησης. Κάθε βράδυ, φιλοξενεί 500.000 επισκέπτες σε περισσότερα από 4.150 ξενοδοχεία σε 95 χώρες. Μερικά από τα brands της εταιρείας είναι, ανάμεσα στα άλλα, Sofitel, Raffles, Fairmont, Pullman, Swissotel, Mercure, Novotel που λειτουργεί και στην Αθήνα.

Η συλλογή των ξενοδοχείων MGallery της Accor έχει το χαρακτηριστικό ότι κάθε ξενοδοχείο είναι μοναδικό από πλευράς σχεδιασμού και concept. Aυτή την στιγμή τα MGallery αριθμούν 91 ξενοδοχεία με ένα σύνολο 9.945 δωματίων σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόκειται να προστεθούν συνολικά 34 ξενοδοχεία με 4.425 δωμάτια συνολικά. Στην Ευρώπη ο όμιλος διαθέτει συνολικά 54 ξενοδοχεία κάτω από το brand MGallery με ένα συνολικό αριθμό 5.084 δωματίων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ