2018-07-21 13:00:45
Φωτογραφία για Οι αρχές μιας αποτελεσματικής δίαιτας
Έχετε εξαντληθεί από τις αποτυχημένες προσπάθειες για απώλεια βάρους; Επιθυμείτε τον υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς όμως την αποθάρρυνση; Η νοοτροπία που αφορά τη διατροφή είναι τεράστιας σημασίας στην εξέλιξη και την επιτυχία αυτής.

Μία δίαιτα είναι ουσιαστικά ένας νέος τρόπος ζωής και όχι μία παροδική αναγκαιότητα την οποία θα εγκαταλείψουμε τη στιγμή που φτάσουμε το επιθυμητό βάρος. Ακολουθούν ορισμένες αρχές που είναι καλό να γνωρίζουν όσοι ξεκινούν μία νέα προσπάθεια για απαλλαγή από το περιττό βάρος.

1. Δίαιτα δε σημαίνει αυτοτιμωρία: Όταν θεωρείτε τη δίαιτά σας ένα αναγκαίο κακό, τότε θα αρχίσετε να μετράτε αντίστροφα έως τη στιγμή που θα αποδεσμευτείτε από αυτό. Είναι σημαντικό να εμπεδώσει κανείς ότι με τη δίαιτα γίνεται το πρώτο βήμα για έναν νέο, υγιεινό τρόπο ζωής. Ειδάλλως, αυξάνουν οι πιθανότητες να επιστρέψει στον παλιό τρόπο ζωής και να ξανακερδίσει βάρος. Δείτε τη δίαιτα ως κάτι το θετικό και να θυμάστε:


Μη θέτετε χρονοδιάγραμμα λήξης της δίαιτας

Ανταμείβετε τον εαυτό σας για κάθε του σημαντικό κατόρθωμα και θέστε νέους, υψηλότερους στόχους

2. Όχι στερητικές δίαιτες: Παρά τη δημοφιλία τους, δε συνίστανται. Πέρα από την περίπτωση της ιατρικής σύστασης, μία στερητική δίαιτα δεν είναι καλή ιδέα. Και αυτό καθώς δύο είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που προκύπτουν από τις δίαιτες αυτές:

Πρώτον, δεν μαθαίνουν τον άνθρωπο να τρώει σωστά. Οι δίαιτες αυτές ενέχουν μεγάλη θρεπτική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να δημιουργούν λάθος διατροφικές συνήθειες.

 Δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, την απώλεια δηλαδή θρεπτικών ουσιών και μυϊκής μάζας αντί περιττού λίπους.

Ο καλύτερος δρόμος για την επιτυχία μίας δίαιτας με σκοπό την απώλεια βάρους είναι να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα. 

Συνίσταται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο, ο οποίος θα σας διδάξει να τρώτε ισορροπημένα βάσει των προτιμήσεών σας. Φυσικά, μπορεί ο ίδιος ο διαιτολόγος να σας προτείνει τα γεύματα που θα ακολουθείτε.

Δεύτερον, οι στερητικές δίαιτες έχουν πολύ περιορισμένο χρονικό όριο. 

Οι περισσότερες από αυτές διαρκούν από 3 έως 7 ημέρες.

 Δεδομένου ότι στερούνται θρεπτικών συστατικών, δε συνίστανται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Είναι δίαιτες βραχυπρόθεσμες, με βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. 

Οι επαναλαμβανόμενες στερητικές δίαιτες επιφέρουν εξάντληση και κακή διάθεση στον οργανισμό.

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ