2018-07-22 14:42:25
Φωτογραφία για Οι όμηροι της Τουρκίας - Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Διανύουμε, σχεδόν, τον τέταρτο μήνα της αδιανόητης και κατά παράβαση όλων των κανόνων δικαίου όλης της υδρογείου,  παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας.

Η παράνομη κράτηση δεν προκαλεί μόνο στη χώρα μας την απαισιοδοξία των ανθρώπων που έβλεπαν μια Τουρκία να αποκηρύττει τον φονταμενταλισμό των μουσουλμάνων, αλλά να κάνει καθώς έλεγε κάποτε βήματα προς την εξέλιξη και γιατί όχι προς την Ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά επαληθεύει εκείνους που υποστήριζαν ότι η Τουρκία είναι βαθειά χωμένη στην Ανατολή και μόνο για τα Ευρώ αλληθωρίζει προς τη δύση.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονισθεί ο τρόπος κράτησης δεδομένου ότι σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας, κρατούνται ύποπτοι απόδρασης ή ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί. Τώρα το γιατί δύο στρατιωτικοί επαγγελματίες μιας χώρας του ΝΑΤΟ θεωρούνται ύποπτοι φυγής ή επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας που τους κρατά ομήρους, μάλλον θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο ψυχίατρος – αν ζούσε-των Ες-Ες.


Στη χώρα μας δακρύβρεχτοι πολιτικοί και κομήτες απόστρατοι εμφανίζονται κατά καιρούς και διαδηλώνουν τη συμπάθειά τους, τη στήριξή τους τον αποτροπιασμό τους και προσπαθούν να ενημερώσουν υπεύθυνα με τα ίδια λόγια και τις ίδιες πρακτικές τον κόσμο που κατάλαβε επί τέλους γιατί δεν πρέπει να φωνάζουμε εκείνο το επικίνδυνο «το αιγαίο ανήκει στα ψάρια». 

Τα κόμματα κατηγορούν την Κυβέρνηση, αυτή κατηγορεί τα κόμματα και το γαϊτανάκι στήνεται μέχρι τις εκλογές, αφού μάλλον κατά τα δυσοίωνα φαινόμενα η κράτηση θα διαρκέσει επί πολύ καιρό.

Αφού λοιπόν δεν διαφαίνεται κάποια λύση με τη συνεννόηση των δύο μερών,  ας κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα τη μεγάλη υπέρβαση.

Στις Ευρωεκλογές που προγραμματίσθηκαν για την Άνοιξη του 2019, τα δύο μεγάλα κόμματα ας  χρήσουν από έναν υποψήφιο Ευρωβουλευτή, τους δύο ευρισκόμενους σε ομηρία στην Τουρκία, ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων των δύο στρατιωτικών μας. 

Με την υποψηφιότητα θα πρέπει η Τουρκία να εξηγήσει γιατί δεν τους επιτρέπει να κινηθούν ελεύθερα στην εκλογική τους περιφέρεια και μάλιστα εφόσον εκλεγούν, αυτό θα είναι άλλωστε πασιφανές, ας εξηγήσει γιατί δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Άντε να δούμε τη μαγκιά των Αρχηγών  των κομμάτων μας που εκφωνούν δακρύβρεχτα πύρινους λόγους.

Αν αυτό βέβαια δεν ευδοκιμήσει, ας κρίνουν οι ψηφοφόροι για τις προτιμήσεις τους στις εκλογές.  Τουλάχιστον θα μας επιτραπεί να σκουπίζουμε τα δάκρυα των πολιτικών μας, με τσουκνίδες.  Αν δεν στέρεψαν τα μάτια τους από τα κροκοδείλια κλάματα.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λίφτινγκ για τον ΣΚΑΙ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λίφτινγκ για τον ΣΚΑΙ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ