2018-07-22 23:30:41
Φωτογραφία για Το Facebook, το ουίσκι και άλλα 6 πράγματα που θα εξαφανιστούν μέχρι το 2020
Μέχρι το 2020 ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός και μερικά από τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα σήμερα θα έχουν αλλάξει ή θα έχουν εξαφανιστεί Όπως αναφέρει το mashable.com, οι αλλαγές στο κλίμα και στον τομέα της τεχνολογίας θα επηρεάσουν τα εξης πράγματα:

1. Η σοκολάτα

Μελέτες αναφέρουν ότι μέχρι το 2020 η σοκολάτα θα εκλείψει. Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις βασίζονται στο γεγονός ότι αν και η ζήτηση και κατανάλωση της συνεχώς αυξάνεται, η παραγωγή της μειώνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Οι ξηρές καιρικές συνθήκες κατά μήκος της Ακτής του Ελεφαντοστού και της Γκάνα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μαζική έλλειψη κακάου κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

2. Το Facebook

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αναλυτές έχουν προβλέψει την διάλυση του Facebook το 2020, λόγω του εξωτερικού ανταγωνισμού και της ολίσθησης των τιμών των μετοχών. Αλλά μέχρι στιγμής, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι στα «πάνω του» και δεν διαφαίνεται καμία πτώση που να προβλέπει την εξαφάνιση του από τα σόσιαλ μίντια.


3. Τα μπλοκ επιταγών και οι αριθμοί PIN

Η ψηφιοποίηση των πληρωμών θα αφήσει στο παρελθόν τα καρνέ επιταγών, τα PIN , ακόμη και τα μηχανάκια αναγνώρισης καρτών που χρησιμοποιούν τα καταστήματα.

4. Το ήλιο

Άσχημα νέα για τους ανθρώπους που τους αρέσει να «ροφούν» ήλιο από τα μπαλόνια και μιλούν με αστείες φωνές. Με τον ρυθμό παραγωγής του 1 δισ. κυβικών λίτρων ανά έτος, τα αποθέματα ηλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διαρκέσουν πέρα από το 2018, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του περιοδικού «Popular Mechanic».

5. Το ουίσκι

Η μεγάλη έλλειψη του δημοφιλούς ποτού είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με το περιοδικό «Esquire», το μπέρμπον ουίσκι θα γίνει δυσεύρετο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για αυτό καλό θα είναι να κρατήσουμε μερικά αποθέματα στα ντουλάπια του σπιτιού μας για να μπορούμε να το απολαύσουμε. «Το μπέρμπον πρέπει να ωριμάσει μέσα σε δρύινα βαρέλια για οκτώ με δέκα χρόνια, και κάποια για πάνω από δύο δεκαετίες», λέει ο ειδικός Μπάφαλο Τρέις. Ωστόσο, τα στοιχεία των τελευταίων δεκαετιών δείχνουν ότι το ουίσκι «ώριμης ηλικίας», έχει τεράστια ζήτηση με αποτέλεσμα σε μερικά χρόνια να μην είναι δυνατή η παραγωγή της ποσότητας ουίσκι που ζητά η αγορά.

6. Οι αφρικανικοί ελέφαντες

Το 2013, περισσότεροι από 35.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς που επιθυμούσαν το ελεφαντοστό από τους χαυλιόδοντες τους. Αν η λαθροθηρία συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, οι οικολόγοι προειδοποιούν ότι αυτό το είδος ελεφάντων θα έχει εξαφανιστεί έως το 2020.

7. Τα CDs

Ήδη τα δισκάκια μουσικής αποτελούν είδος υπό εξαφάνισης λόγω των υπηρεσιών μετάδοσης mp3 μουσικών κομματιών μέσω streaming και μέσα από το iTunes. Μερικοί πιστεύουν ότι τα CD θα εξαφανιστούν πλήρως και σύντομα θα ανήκουν στις αναμνήσεις του παρελθόντος.

8. Οι ρινόκεροι της Νότιας Αφρικής

Οι λαθροκυνηγοί συχνά κυνηγούν ρινόκερους στη Νότιο Αφρική για τα κέρατά τους, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ειδικοί της άγριας φύσης, προειδοποιούν ότι αν η λαθροθηρία συνεχιστεί, οι ρινόκεροι θα μετατραπούν σε είδος υπό εξαφάνιση έως το 2020. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ