2018-07-23 23:28:43
Φωτογραφία για Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά σε Κινέτα, Νέο Βουτζά και Μάτι
Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Πεντέλης σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του στο Νέο Βουτζά, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, βρέθηκε απανθρακωμένος στο δρόμο. Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως υπάρχει κλήση και για δεύτερο νεκρό, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε λίγο πριν στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Κινέτας.

Συνολικά, οι τραυματίες, όπως μεταδίδει το enikos.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ανέρχονται στους 25 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Εντατική, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, νωρίτερα, οι τραυματίες ήταν έξι από την περιοχή της Νέας Μάκρης και πως για τυχόν κι άλλους τραυματίες από τις πυρκαγιές θα είναι σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.


Την ίδια ώρα δέκα Δανοί τουρίστες αγνοούνταν, καθώς στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τη φωτιά, πήραν ταχύπλοο και έφυγαν από τη Ραφήνα. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι τέσσερις από τους 10 εντοπίστηκαν είκοσι λεπτά πριν από τις 23.00, ενώ πλοίο που επέστρεφε από Τήνο έκανε επιχείρηση διάσωσης.

Καθώς η πυρκαγιά μαίνεται, δόθηκε το απόγευμα εντολή εκκένωσης των παιδικών κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι και τον Άγιο Ανδρέα για προληπτικούς λόγους, όπου βρίσκονταν 621 παιδιά. Η ατμόσφαιρα ήταν και συνεχίζει να είναι αποπνικτική λόγω των πυκνών καπνών. Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων, 150 από τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου θα μεταφερθούν σταδιακά και τα υπόλοιπα παιδιά.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, η οποία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανήματα κ.ά.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στο μεταξύ, εσπευσμένα επέστρεψε ο πρωθυπουργός από τη Βοσνία όπου βρισκόταν και κατευθύνεται στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, η αστυνομία εξέδωσε νεότερες πληροφορίες σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρόμους των περιοχών που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα:

pic.twitter.com/IVWAt227Jg

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 23, 2018

pic.twitter.com/SIb8E3xMTp

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) July 23, 2018

Πηγές: efsyn.gr, enikos.gr, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ