2018-07-24 08:21:25
Φωτογραφία για Κάποια cocktails έχουν πραγματικά παράξενα ονόματα
Για να δημιουργηθεί ένα cocktail χρειάζεται αρκετή δουλειά, ανεξαρτήτως αν είσαι ένας world-class bartender ή ένας πιτσιρικάς που μόλις ξεκίνησε να τα ανακαλύπτει. Κατά μέσο όρο άλλωστε ένας barman θα φτιάξει 20 φορές ένα ποτό μέχρι να το τελειοποιήσει. Αφού το δημιουργήσει ωστόσο, υπάρχει το ακόμη μεγαλύτερο και πολύ πιο δύσκολο ερώτημα: Πώς θα το ονομάσω;

Τα ονόματα των cocktails μπορεί να είναι εμπνευσμένα από το οτιδήποτε: από κάποιον αλκοολικό συγγραφέα μέχρι κάποιο γεύμα της ημέρας ή μια πόλη. Και είναι οκ αυτό. Τις περισσότερες φορές, καθώς δε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και κάποια ονόματα που προκαλούν απορίες. Όπως τα παρακάτω.

Goat's Delight

Συνήθως οι κατσίκες (goats) και τα cocktails δεν μπαίνουν μαζί στην ίδια πρόταση. Εκτός αν έχεις μεγαλώσει στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά αυτό είναι ένα inside joke που δύσκολα θα καταλάβεις. Το εν λόγω ποτό δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν την ποτοαπαγόρευση και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει από πού πήρε το όνομά του.


A Lonely Island Lost in the Middle of a Foggy Sea

Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να βρίσκεις ένα ποτό με 11 λέξεις στο όνομά του. Το έφτιαξε ο bartender Paul McGee από το Σικάγο και περιλαμβάνει tiki στοιχεία μαζί με πιο σκοτεινές γεύσεις.

Fuzzy Navel

Το όνομά του δεν θα μπορούσε ποτέ να ακουστεί cool, ακόμη κι αν το παράγγελνε ο James Bond. To cocktail με τα λίγα συστατικά δημιουργεί πολλές απορίες και ακόμη περισσότερες ιστορίες σχετικά με την ονομασία του.

Fat Like Buddha

Μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό και λανθασμένα πιστέψεις πως το πίνεις και αυτόματα παίρνεις βάρος. Είναι μια θαυμάσια μίξη από ρούμι, Cointreau και Bénédictine.

B.A.F.

Bad-Ass-Fucking cocktail; Όχι, δεν σημαίνουν αυτά τα αρχικά του ποτού που περιλαμβάνει Aperol, sherry και σκοτσέζικο ουίσκι.

Sex on the Beach

Το cult cocktail των 70s γεννήθηκε στην Φλόριντα και το όνομά του περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε κανείς στις διακοπές του.

Redheaded Slut

Jägermeister, schnapps και χυμός cranberry. Αυτά αποτελούν τα συστατικά για το πολύ δημοφιλές στους κύκλους των Αμερικανών φοιτητών σφηνάκι με το σεξιστικό αν μη τι άλλο όνομα. To μόνο που ελπίζουμε είναι να έχει εμπνευστεί από το χρώμα του χυμού και όχι από κάποιο υπαρκτό πρόσωπο.

Monkey Gland

Kι όμως, αυτό το cocktail πρωτοφτιάχτηκε στο θρυλικό Harry’s New York Bar στο Παρίσι, που υπήρξε η πρώτη «κατοικία» και για ποτά όπως τα Scofflaw και Bloody Mary. Το περίεργο όνομα το πήρε από έναν χειρούργο, τακτικό πελάτη του μπαρ, που έκανε πειράματα με όργανα πιθήκων.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ