2018-07-24 09:34:16
Φωτογραφία για Τι σημαίνουν τα αρώματα καρύδας στο κρασί;
Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να μην συγχέεται το προφίλ γεύσης των καρύδων με τα καρύδια. Οι καρύδες δεν είναι ξηροί καρποί, είναι drupes (πυρηνόκαρπα φρούτα). Η ξεχωριστή γεύση και το άρωμά τους ξεχωρίζει από τα φρούτα και τα καρύδια και μπορεί να βρεθεί σε προϊόντα όπως το γάλα ή το λάδι καρύδας, καθώς και η αποξηραμένη καρύδα που μπορεί να έχετε φάει σε μια μπάρα Bounty.

Στο κρασί, η καρύδα εκδηλώνεται γενικά στη μύτη σαν ένα είδος γλυκύτητας, το οποίο δεν ερεθίζει τις αισθήσεις με τον ίδιο τρόπο όπως τα γλυκά φρούτα ή τις γεύσεις μελιού. Αντίθετα, είναι πιο αρωματική, γι 'αυτό κατηγοριοποιείται ανάμεσα στα "kernels’ όπως το αμύγδαλο, ο καφές και τα φασόλια κακάο.

Νότες καρύδας μπορεί να προέρχονται από εστέρες, οι οποίοι είναι οι χημικές ενώσεις πίσω από πολλά αρώματα. Συγκεκριμένα λακτόνες, οι οποίες ευθύνονται για τα περίεργα γλυκά αρώματα που συνδέονται με καρύδες. Η Beverley Blanning MW πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα ​​στην εξερεύνησή της για τα δρύινα αρώματα: «β-μεθυλ-γ-οκτα-λακτόνη - αυτό είναι άρωμα καρύδας για εσάς και για μένα».


Η καρύδα είναι ένα από τα βασικά αρώματα που ξεχωρίζει στα κρασιά που ωριμάσανε σε δρυ και συνήθως θεωρείται ως ένα τριτογενές άρωμα επειδή σχετίζεται με τη διαδικασία ωρίμανσης. Οι αρωματικές ουσίες από ξύλο βελανιδιάς μπορούν να προέρχονται από την επαφή με τα τσιπς, τις δούγιες ή τα βαρέλια. Η καρύδα προκαλείται έντονα από την αμερικανική δρυ, μαζί με νότες βανίλιας.

Κρασιά με νότες καρύδας μπορούν να περιλαμβάνουν κόκκινα Rioja που έχουν ωριμάσει σε δρύ και μετράνε μερικά χρόνια παλαίωσης, Επίσης κάποια μεγάλα αυστραλιανά κόκκινα κεράσια, αλλά και πολλά άλλα από τον Παλαιό και Νέο Κόσμο (κυρίως) που έχουν ωριμάσει για μεγάλο διάστημα σε αμερικάνικη δρύ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ