2018-07-24 14:08:15
Φωτογραφία για ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ
Οι φονικές πυρκαγιές βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με σειρά Ευρωπαίων ηγετών. 

Εκτός από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησαν ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιώντας στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, τις ευχαριστίες του προς τις χώρες που προσέφεραν βοήθεια για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.


Ειδικότερα το ΥΠΕΞ εκφράζει τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του» προς τους Υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, «για την άμεση ανταπόκρισή τους να προσφέρουν ιπτάμενα μέσα για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών».

Ευχαριστεί επίσης την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για την προσφορά βοήθειας, υλικής και σε ανθρώπινο δυναμικό και όλους τους φίλους και εταίρους μας που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δράμα του ελληνικού λαού».

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Εξωτερικών: «Η ταχύτατη αυτή προσφορά βοήθειας αποδεικνύει στην πράξη ότι το πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και αλληλεγγύης, όπως οι φυσικές καταστροφές, δεν γνωρίζουν σύνορα και υπερβαίνουν κάθε διαφορά».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail»
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ