2018-07-25 15:18:48
Φωτογραφία για Βάλε το καρότο στη διατροφή σου και δες τι θα κερδίσεις!
Το αγαπημένο σνακ του Bugs Bunny, αυτό το πορτοκαλί λαχανικό, αποτελεί μία σούπερ τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία μας και δεν εννοούμε μόνο το μαύρισμα!

Σε χυμούς, smoothies ή σκέτο σε ροδέλες ή μπαστουνάκια, ιδού γιατί πρέπει να βάλεις το καρότο στην καθημερινή σου διατροφή.

Πορτοκαλί ασπίδα για την καρδιά και τον καρκίνο

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Το καρότο είναι ένα εξ’ αυτών αφού περιέχει τα αντιοξειδωτικά συστατικά καροτενοειδή. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι το β-καροτένιο σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Σαν τα μάτια σου

Για άτομα που πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Α, η κατανάλωση τροφών που την περιέχουν, όπως το καρότο, μπορεί να βοηθήσει με τα προβλήματα όρασης που η έλλειψη αυτή δημιουργεί. Βέβαια, τα οφέλη για την όραση αφορούν μόνο άτομα που πάσχουν ήδη από την έλλειψη αυτής της βιταμίνης και δεν βελτιώνουν περισσότερο την όραση κάποιου άλλου ατόμου.


Καροτ-αψού! Γείτσες Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, συνδυασμός που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα.

Θρεπτικό πακέτο

Πέρα από βιταμίνη Α, C, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ που αναφέραμε παραπάνω, τα καρότα έχουν επίσης ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Η δίαιτα του καρότου

Μια μερίδα καρότου (μισή κούπα ή ένα μεσαίο) περιέχει μόλις 25 θερμίδες, 6 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια σακχάρων και 1 γραμμάριο πρωτεΐνης. Το διατροφικό αυτό προφίλ το καθιστά -όπως και όλα τα λαχανικά- ιδανικό για όσους κάνουν ισορροπημένη διατροφή, με περιορισμένες θερμίδες.

Πηγή: in2life.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ