2018-07-25 16:07:23
Φωτογραφία για Παράταση δέκα ημερών για το Ερρίκος Ντυνάν
Παρατείνεται για ακόμη δέκα ημέρες η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προτάσεων από τους υποψήφιους διεκδικητές του Ερρίκος Ντυνάν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη PwC, που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης στον διαγωνισμό που τρέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να υποβάλλουν την πρότασή τους για την εξαγορά του νοσοκομείου έως τις 3 Αυγούστου, αντί για σήμερα που έληγε κανονικά η διορία.

Πηγές από την αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης που παρακολουθούν το διαγωνισμό ανέφεραν πως μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούν να αλλάξουν πολλά σε επίπεδο "συμμαχιών", τη στιγμή που εντείνονται οι διεργασίες ανάμεσα σε εγχώριους παίχτες από το χώρο της υγείας, funds που ήδη έχουν παρουσία στο κλάδο και εταιρείες real estate. Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής και ξεχωριστών προσφορών, δηλαδή για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως λέει το ρεπορτάζ, έχουν ήδη κλείσει οι πρώτες συμφωνίες για κοινοπρακτικά σχήματα.


Συνολικά 23 υποψήφιοι επενδυτές φέρονται να έχουν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs). Ανάμεσά τους, το fund CVC Capital Partners που ενδεχομένως ενδιαφέρεται για ακόμη μια τοποθέτηση μετά την εξαγορά του Υγεία, του Metropolitan και της κλινικής Iaso General, το Ιασώ, η Ευρωκλινική της Global Finance σε συνεργασία με fund του εξωτερικού, η Βιοϊατρική, το fund Mubadala από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Farallon Capital Management, που έχει αγοράσει τα δάνεια της Euromedica. Ο όμιλος Αποστολόπουλου του Ιατρικού Αθηνών ακούγεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το private equity fund Davidson Kempner.

Το σενάριο της κρατικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν και της ένταξης του στο ΕΣΥ (πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας θέλουν να εξετάζεται η εξαγορά του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η δωρεά του στη συνέχεια στο Δημόσιο) παραμένουν στο τραπέζι, αν και στελέχη του χώρου δίνουν μειωμένες πιθανότητες να προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την αποτίμηση του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει το Ερρίκος Ντυνάν, η απόκτηση του οποίου θεωρείται κομβική για τον επανακαθορισμό της "πίτας" στην αγορά των ιδιωτικών κλινικών, ειδικά μετά την επέκταση της παρουσίας του CVC.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ