2018-07-26 20:00:30
Φωτογραφία για Πώς θα ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ χωρίς σπατάλες;
Πριν εισβάλεις με άγχος και βιασύνη να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ, σταμάτησε ένα λεπτό και σκέψου: υπάρχει τρόπος να κάνεις οικονομικά τις αγορές σου, ώστε να φύγεις με χαμόγελο και κερδισμένος/η;

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και γλίτωσε χρήματα από τον προϋπολογισμό σου:

Αναρωτήσου αν αυτό που πας να βάλεις στο καλάθι σου το χρειάζεσαι πραγματικά και άμεσα. Ξέρεις πόσα θ΄αφήσεις απ΄έξω τελικά;

Αν έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό και είσαι ξεδιψασμένος/η, δεν θα ορμήσεις με πάθος στα ποτά και τα περιττά αναψυκτικά και έτσι θα κάνεις καλό και στην υγεία σου.

Μην σκέφτεσαι να αγοράσεις προϊόντα προς αποθήκευση, για να έχεις εφεδρείες σαν να είναι ο πόλεμος προ των πυλών. Θα αποκτήσεις μια συλλογή από μπαγιάτικα τρόφιμα και θα στερήσεις τον εαυτό σου από την απόλαυση των φρέσκων.

Για φρούτα και λαχανικά κάνε δυο επισκέψεις την εβδομάδα και μην παίρνεις ποσότητες, γιατί έξω μεν σαπίζουν εύκολα, φυλαγμένα στο ψυγείο για μέρες χάνουν τη γεύση τους. Οπότε ή θα τροφοδοτείς διαρκώς τον σκουπιδοτενεκέ σου ή θα τα τρως άνοστα.


Όσα περισσότερα ξέρεις για τις τιμές των τροφίμων, τόσο ευκολότερα θα αναγνωρίζεις το προϊόν με την καλύτερη τιμή, προκειμένου να επωφελείσαι κάθε φορά από τις προσφορές. Αλλιώς θα πέφτεις συνεχώς θύμα των σειρήνων που σε καλούν από τα ράφια του καταστήματος να λησμονήσεις την τσέπη σου.

Μην ξεκινάς ποτέ για ψώνια όταν είσαι πεινασμένος/η. Κινδυνεύεις να ορμήσεις σε ό,τι ελκυστικό βρεις μπροστά σου, είναι καθαρά ψυχολογικό. Διδάξου από το ρητό «η κοιλιά χορταίνει, τα μάτια όμως όχι». Αχόρταγο μάτι ίσον άδειασμα τσέπης.

Μην πηγαίνεις χωρίς να έχεις γραμμένη τη λίστα των πραγμάτων που θέλεις να ψωνίσεις. Γι΄αυτό άλλωστε επισκέπτεσαι το συγκεκριμένο κατάστημα. Έτσι δεν θα παρεκκλίνεις ποτέ από τις πραγματικές σου ανάγκες.

Δοκίμασε την ποιότητα των λιγότερο γνωστών προϊόντων. Πολλές φορές είναι εφάμιλλα των επώνυμων και κοστίζουν φθηνότερα.

Μην εφαρμόζεις τη συνήθεια της επίσκεψης στο σούπερ μάρκετ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, για παράδειγμα. Σπάσε τον κύκλο της ρουτίνας και κάνε την επίσκεψή σου όταν πραγματικά έχεις ανάγκη ανεφοδιασμού.

Συνδύασε τη μάχη κατά της ανθυγιεινής τροφής των παιδιών με την προστασία του πορτοφολιού σου: Βάλε τέλος στις τυποποιημένες λιχουδιές που κοστίζουν ακριβά, ενώ πωλούνται σε μικρή ποσότητα, και πάρε υλικά για να φτιάξεις τις δικές σου ωραιότατες συνταγές. Σίγουρα θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο.

Μην οδηγείς επί ώρες μέσα στην κίνηση για να φτάσεις να ψωνίσεις με έκπτωση στο μαγαζί που σου έχουν συστήσει. Υπολόγισε πόσα ξοδεύεις σε βενζίνη κάθε φορά και ίσως διαπιστώσεις ότι δεν έχεις κανένα όφελος.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ