2018-07-27 09:42:29
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΠΝΠ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία ενεργοποιούνται τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ΠΝΠ προβλέπει ότι οι λεπτομέρειες για την καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, όπως π.χ 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Η ΠΝΠ διευρύνει τον κατάλογο όσων δικαιούνται παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης αλλά και καταβολής του φόρου εισοδήματος, καθώς πέρα από όσους υπάγονται στη Δ.Ο.Υ Παλλήνης και Ελευσίνας, θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση έως τις 30/10 και όλοι όσοι έχουν ακίνητα στην περιοχή ή συγγενικά πρόσωπα έως και β’ βαθμού, τα οποία υπέστησαν σωματική βλάβη.

Καθορίζεται διαδικασία εξπρές για τη διαγραφή από τα μητρώα του Υπουργείου Μεταφορών των οχημάτων που καταστράφηκαν ενώ προβλέπεται αποζημίωση μέχρι και για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει καμία αναφορά στο δημοσιονομικό κόστος των μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει αυτό να προσδιοριστεί εντός των επόμενων ημερών, όταν θα έρθει και η ώρα της επικύρωσης από τη Βουλή.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ