2018-07-27 13:52:46
Φωτογραφία για Προς αναβάθμιση το σύνολο των τουρκικών Μ60Τ στο επίπεδο M60T Firat
Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός της πρώτης παρτίδας αρμάτων μάχης Μ60Τ Sabra του Τουρκικού Στρατού από την τουρκική κρατική εταιρεία Aselsan σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Το συμβόλαιο της αρχικής παρτίδας ήταν ύψους 109,3 εκατ. ευρώ και 25 εκατ. λίρες Τουρκίας και αφορούσε την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης στο επίπεδο M60T Firat το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία επεκτάθηκε ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύνολο των Μ60Τ Sabra. Το δεύτερο συμβόλαιο που αποτελεί προσθήκη στο αρχικό είναι ύψους 96,7 εκατ. ευρώ και 25. εκατ. λίρες Τουρκίας.

Το πακέτο εκσυγχρονισμού των Μ60Τ περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός τηλεχειριζόμενου πυργίσκου οπλισμού SARP της Aselsan εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο των 12,7 χλστ και πακέτο ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων ημέρας/νύκτας τοποθετημένο στο πίσω αριστερό τμήμα του πύργου του άρματος, σύστημα προειδοποίησης ακτινοβολίας Laser τύπου TLUS της Aselsan το οποίο μπορεί να εντοπίσει, προσδιορίσει και αναγνωρίσει και δώσει την προειδοποίηση στο πλήρωμα του άρματος για την εχθρική προσπίπτουσα ακτινοβολία Laser σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Το συγκεκριμένο σύστημα ενεργοποιεί τα αντίμετρα είτε άμεσα είτε μέσω του κεντρικού υπολογιστή του συστήματος. Επιπλέον το M60T Firat διαθέτει ένα νέο σύστημα διαρκούς επιτήρησης περιμετρικά του άρματος το οποίο χρησιμοποιεί συνδυασμό καμερών ημέρας και μη ψυχώμενες θερμικές κάμερες. Το σύστημα ονομάζεται DAS 360° Continuous Surveillance System και καλύπτει 360 μοίρες γύρω από το άρμα μάχης αξιοποιώντας τρείς ολοκληρωμένα συγκροτήματα αισθητήρων εξοπλισμένα με δύο κάμερες έκαστη, θερμική και ημέρας.

Τέλος τα M60T Firat είναι εξοπλισμένα με το ενεργό σύστημα προστασίας Pulat το οποίο μπορεί να καταστρέψει εισερχόμενα πυρομαχικά σε απόσταση 8-10 μέτρα από το όχημα. Το σύστημα αναπτύχθηκε από κοινού από την Aselsan και την ουκρανική εταιρεία Microtech με τη συμμετοχή της επίσης ουκρανικής UkrOboronService.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ