2018-07-28 16:36:07
Φωτογραφία για Τα οφέλη της yoga δεν σταματούν ποτέ: Η σύνδεσή της με το Πάρκινσον
Τα οφέλη της yoga δεν σταματούν ποτέ! Σύμφωνα με νέα έρευνα, η yoga μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πτώσης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν την ασθένεια του Πάρκινσον.

Η νέα θεραπεία του Πάρκινσον σχετίζεται με τη yoga κι αυτός είναι ο τρόπος: Η yoga μπορεί να είναι βοηθητική στους ανθρώπους με Πάρκινσον. Το Πάρκινσον μπορεί να επηρεάσει το περπάτημα του ασθενή καθώς και την ισορροπία του. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των ανθρώπων με Πάρκινσον κάθε χρόνο χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν.

Η μικρή σε διάρκεια μελέτη υλοποίησε ένα πρόγραμμα yoga οκτώ εβδομάδων σε άτομα με την νόσο του Πάρκινσον. Μέσω του προγράμματος, διαπιστώθηκε ότι η yoga βελτίωσε την σταθερότητα στην κίνηση τους, την ικανότητά τους στο περπάτημα και μείωσε τον κίνδυνο πτώσης.

Το είδος της yoga που χρησιμοποιήθηκε στην μελέτη είναι η Hatha yoga, η οποία συνδυάζει το νου και το σώμα, με μια σειρά στάσεων που συνοδεύονται με αναπνοή. Η Hatha yoga βοηθάει το μυαλό να αποκτήσει μεγαλύτερη γνώση για το που βρίσκεται το σώμα μέσα στο χώρο. Η yoga έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ισορροπία, την ευθυγράμμιση του σώματος, την φυσική κατάσταση, την αντοχή, την χαλάρωση και το ψυχολογικό ευ ζην.


Κάθε άτομο στην μελέτη συμμετείχε σε τάξεις πολλών ατόμων που καθοδηγούνταν από έγκυρο θεραπευτή της yoga. Τα μαθήμαν είχαν συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα. Στην τάξη οι συμμετέχοντες έκαναν διάφορες κινήσεις yoga με συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής. Επίσης, στο τέλος των οκτώ εβδομάδων οι συμμετέχοντες είχαν σημαντικά βελτιωμένη την κινητικότητά τους, την ισορροπία τους και την σταθερότητά τους. Γεγονός που μειώνει τους κινδύνους πτώσεως.

Τα βασικά για να ξεκινήσεις yoga για την θεραπεία του Πάρκινσον

Για όλους όσους έχουν την ασθένεια του Πάρκινσον, αν θέλουν να ξεκινήσουν μαθήματα yoga, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο άνθρωπος που τους αναλαμβάνει δεν είναι απλά έγκυρος καθηγητής της yoga, αλλά να βρουν έναν έγκυρο θεραπευτή της yoga. Οι θεραπευτές της yoga μπορούν να βρουν επιπρόσθετους τρόπους εκγύμνασης. Επιπλέον μπορούν να διαμορφώσουν το πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα υγείας.

Άλλο στυλ yoga που θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας είναι η yoga σε καρέκλα. Η yoga σε καρέκλα μεταλλάσσει τις στάσεις yoga. Με αυτό τον τρόπο οι ασκήσεις μπορούν να γίνονται με ασφάλεια αφού ο ασκούμενος κάθεται στην καρέκλα. Παράλληλα όμως τα οφέλη της παραμένουν τα ίδια. Καθώς και εκεί υπάρχει μια μίξη σώματος, νου και αναπνοής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ