2018-07-28 23:34:14
Φωτογραφία για «Βουτιά» 17% η μετοχή του Twitter μετά τη μείωση των χρηστών
Παρά την αύξηση εσόδων που εμφάνισε για ακόμα ένα τρίμηνο το Twitter, η μείωση των ενεργών χρηστών που παρατηρήθηκε προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους επενδυτές, με τη μετοχή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να πραγματοποιεί πτώση έως και 17% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, οι ενεργοί χρήστες του Twitter μειώθηκαν κατά ένα εκατομμύριο το δεύτερο τρίμηνο του 2018, με τον αριθμό τους πλέον να υποχωρεί στους 335 εκατ. παγκοσμίως, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν αντιθέτως αύξηση ενός εκατομμυρίου σε έρευνα της Thomson Reuters.

Σύμφωνα δε με την εταιρεία, πιθανή εξήγηση για την πτώση αυτή είναι η εκκαθάριση πλαστών λογαριασμών στην οποία έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, από την πλευρά των αμιγώς οικονομικών επιδόσεων, παρόλο που για πολλά χρόνια το Twitter παρουσίαζε ζημίες, εμφάνισε κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.


Συγκεκριμένα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 24% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, στα 711 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω αύξησης των διαφημίσεων, και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πως θα κυμανθούν στα 696% εκατ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη τέλος κυμάνθηκαν στα 100 εκατ. δολάρια, με τα 42 εξ αυτών να προκύπτουν από φορολογική λογιστική κίνηση.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πτώση που παρουσιάζει η μετοχή του twitter στις προσυνεδριακές συναλλαγές έρχεται λίγες ώρες μετά τo μεγαλύτερο sell-off που έχει καταγράψει ποτέ μετοχή στις ΗΠΑ, με εκείνη της Facebook να χάνει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 120 δισ. δολαρίων, έπειτα από τα αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε και τα οποία έδειξαν επίσης επιβράδυνση στην αύξηση των νέων χρηστών του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ