2018-07-30 07:41:09
Φωτογραφία για Κύπρος: Φαρμακοποιός στο Προεδρικό, κτηνίατρος στη Μετεωρολογία
Εκτός των περίπου 300 εκπαιδευτικών, που είναι αποσπασμένοι σε υπουργεία και υπηρεσίες του κράτους, άλλοι 386 δημόσιοι υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι από τις θέσεις τους σε άλλα καθήκοντα. Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2018.

Πολλές αποσπάσεις γίνονται στη διοίκηση των υπουργείων, καθώς ο εκάστοτε υπουργός έχει τη δυνατότητα να έχει κοντά του άτομα από την κρατική μηχανή που θα τον βοηθούν στο έργο του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αποσπάσεις από τμήματα όπου μειώνεται ο όγκος εργασίας τους (π.χ. Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών, Ταχυδρομικές Υπηρεσίες) σε τμήματα που έχουν περισσότερη ανάγκη (π.χ. Τμήμα Φορολογίας).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν υπάρξει ανάγκη για κάλυψη υπηρεσιακών κενών, τότε δύναται να υπάρξει απόσπαση κάποιου δημόσιου λειτουργού.

Το Προεδρικό αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης για αρκετούς δημοσίους υπαλλήλους. Στον προϋπολογισμό του κράτους καταγράφονται 23 αποσπάσεις από όλο το φάσμα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Περιπτώσεις αποσπάσεων όπως επιθεωρητή Γεωργίας, λειτουργού Γεωργίας, τυπογράφου, λειτουργού Περιβάλλοντος, λειτουργού του Τμήματος Αναδασμού, φαρμακοποιού και δεσμοφύλακα, καταλογίζονται στις πιο αξιοπερίεργες αποσπάσεις του Προεδρικού.


Ανάμεσα στις αποσπάσεις περιλαμβάνονται επίσης πρέσβεις, σύμβουλοι και έπαρχοι, ενώ τις αποσπάσεις ολοκληρώνουν: οικονομικός λειτουργός, εργαζόμενος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, διευθυντής Προγραμματισμού, λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι αριθμοί που αναφέρονται είναι ενδεικτικοί, καθώς κάποιες αποσπάσεις πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί.

Καθώς το υπουργείο Γεωργίας είναι από τα πολυπληθέστερα τμήματα του Δημοσίου, δεκάδες είναι και οι αποσπάσεις που κάνει κάθε χρόνο για να ενισχύσει τις υπηρεσίες του. Για παράδειγμα στο Τμήμα Περιβάλλοντος έγιναν 30 αποσπάσεις, στο Τμήμα Γεωργίας 19 και 7 στο υπουργείο Γεωργίας.

Η διοίκηση του υπουργείου Υγείας στελεχώνεται κυρίως με επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας και γίνονται αναγκαστικά σε αυτή την υπηρεσία πολλές αποσπάσεις. Πάνω από 65 αποσπάσεις έγιναν στη διοίκηση του Υπουργείου και 20 στις Ιατρικές Υπηρεσίες. Νοσηλευτικοί λειτουργοί, ακτινογράφοι, φαρμακοποιοί, τοξικολόγοι, επισκέπτες υγείας, υγιειονομικοί λειτουργοί είναι μερικές από τις ειδικότητες που αποσπώνται στη διοίκηση και στις Ιατρικές Υπηρεσίες.

Πολλές είναι οι αποσπάσεις που έγιναν επίσης στα υπουργεία Εξωτερικών, Εργασίας και Μεταφορών. Περίπου 30 είναι οι αποσπάσεις σε κάθε υπουργείο. Μερικές από αυτές, είναι:

-Δύο λειτουργοί αλιείας αποσπάστηκαν στα υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας.

-Τέσσερις λειτουργοί γεωργίας στη διοίκηση των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

-Ένας λειτουργός αεροπορικών κινήσεων στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

-Ελεγκτής εναέριας κίνησης κυκλοφορίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

-Κτηνιατρικός επιθεωρητής στο Τμήμα Μετεωρολογίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ