2018-07-31 00:03:23
Φωτογραφία για Προς κατεδάφιση η σκάλα της παραλίας Κανάρια στη Βάρκιζα
Χωρίς πρόσβαση κινδυνεύει να μείνει η μικρή και αρκετά δημοφιλής δημόσια παραλία «Κανάρια» στη Βάρκιζα Η τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί από το επίπεδο της παραλιακής λεωφόρου στην ακτή έχει κριθεί αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, ενώ όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, βρίσκεται πρώτη στη λίστα των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων της Αττικής!

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος παραδέχτηκε ότι τόσο η συγκεκριμένη κατασκευή της σκάλας, όσο και μια σειρά άλλων τσιμεντένιων αντιστηρίξεων στην παραλιακή ακτογραμμή της Βούλας και της Βάρκιζας έχουν τοποθετηθεί κατά το παρελθόν παράνομα και ακολουθώντας τον τύπο του νόμου, πρέπει να απομακρυνθούν.

Αυτό απαιτεί πλέον μετ’ επιτάσεως η αρμόδια υπηρεσία για τις κατεδαφίσεις, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ο συντονιστής της οποίας τόνισε στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι αν ο Δήμος μόνος του δεν κατεδαφίσει άμεσα τη σκάλα της Βάρκιζας θα βρεθεί πρώτη στη λίστα των κατεδαφίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μόλις εξασφαλίσει τη σχετική εργολαβία!


Ο λόγος της επιμονής αυτής είναι το γεγονός ότι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής βρίσκονται διαρκώς υπόλογοι στα δικαστήρια για την υπόθεση αυτή, που δεν διεκπεραιώνεται όπως πρέπει.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι απέρριψε το …τελεσίγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τόσο για τη σκάλα της μικρής παραλίας στη Βάρκιζα όσο και για τα υπόλοιπα τμήματα, που ναι μεν δεν τοποθετήθηκαν διά της νόμιμης οδού, όμως έχουν αποτρέψει τη διάβρωση της ακτογραμμής, προστατεύοντας την παραλιακή λεωφόρο.

Εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ