2018-07-31 12:35:10
Φωτογραφία για Οι κράμπες και οι κοιλιακοί πόνοι στην εγκυμοσύνη
Είναι φυσιολογικό να έχετε κράμπες και πόνους; Οι περιστασιακοί πόνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κοινοί και άκακοι. Ενίοτε όμως γίνονται ένδειξη για ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Αν ξεκουραστείτε για αρκετή ώρα και ο πόνος δεν έχει περάσει, ενημερώστε το γιατρό σας, ειδικά αν συνδυάζονται με τα παρακάτω συμπτώματα: κολπική αιμορραγία, κρυάδες ή πυρετό, ναυτία και εμετούς, ζαλάδες και πόνο όταν ουρείτε. Στην αρχή της εγκυμοσύνης, είναι φυσιολογικό να έχετε λίγες κράμπες. Αργότερα, οι κράμπες μπορεί να είναι συσπάσεις Braxton-Hicks αλλά σε γενικές γραμμές, οι κράμπες δεν προκαλούν ανησυχία. Αυτό που προκαλεί όμως ανησυχία είναι ο επίμονος σοβαρός πόνος συνδυαστικά με τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Επίσης, δεν είναι φυσιολογικό να πονάτε στην περιοχή της άνω κοιλίας. Αν την αγγίζετε και πονάτε, υπάρχει η πιθανότητα περιτονίτιδας, αλλά δεν θα κάνετε εικασίες χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Τι προκαλεί τους ελαφρείς πόνους στην εγκυμοσύνη; Τα αέρια και το φούσκωμα. Οι ορμόνες επιβραδύνουν την πέψη και υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στη μήτρα. Όπως είναι επόμενο, αυτά οδηγούν στη δυσκοιλιότητα. Ο οργασμός μπορεί να είναι η αιτία ελαφριάς κράμπας, αλλά και οι συσπάσεις Braxton Hicks προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τους πόνους; Κινηθείτε ή κάντε πολύ ελαφριά σωματική άσκηση, πάρτε ένα ζεστό μπάνιο, ενυδατωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε και ξαπλώστε στο κρεβάτι για λίγη ώρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ