2018-07-31 13:03:05
Φωτογραφία για Προς την  Εισαγγελέα Βαρβάρα Γνεσούλη  για την καταστροφή στο Μάτι - Κείμενο αναγνώστη
Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει εδώ και 2 χρόνια εγκαταστήσει σύστημα gps σε όλα τα οχήματα του με πολλές δυνατότητες, Αναφορικά με το τελευταίο συμβάν κάνει εντυπώση το γεγονός ότι από το Υπουργείο δεν άντλησαν πληροφορίες από αυτό για το πολύνεκρο συμβάν στο Μάτι Αττικής, πάρα αναλώθηκαν όλοι να λένε για πάρα τέταρτο η και τέταρτο που έφτασαν οι δυνάμεις.

 

Το εν λόγο σύστημα έχει μεγάλες δυνατότητες και μάλιστα από Φέτος το ΜΑΙΟ έπαψε η πιλοτική του λειτουργεία και είναι σε πλήρη ανάπτυξη από της Υπηρεσίες του Σώματος. Μιλάμε ότι μπορεί να χαρτογραφεί ολόκληρη την πορεία του κάθε οχήματος σε πραγματικό χρόνο ,άρα όλα τα ίχνη είναι εκεί και δεν χρειάζεται κάποιοι να αναφέρουν το πριν την Δύση του ηλίου η μετά  από αυτήν, Ακόμα ,Ακόμα το κάθε συμβάν δίνεται μέσω mail στο κάθε όχημα με χαραγμένη έτοιμη την πορεία. Παρακάτω σας παραθέτω μερικές πληροφορίες από την Παρουσίαση του , και ελπίζω να πέσει άπλετο φως σε αυτήν  υπόθεση.


 

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα πανελλαδικό σύστημα και σε αυτή τη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά για διάστημα 6 μηνών και από εκεί και μετά θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα. Οι νέες δυνατότητες που προσφέρει το εν λόγω ψηφιακό σύστημα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν να κάνουν και με τον τρόπο ανταπόκρισης σε μια πυρκαγιά. Ο αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος εξήγησε ότι «αυτό το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα τις πυρκαγιές και τα συμβάντα. Με το νέο σύστημα «θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα από το σημείο της πυρκαγιάς· μας δίνει μετεωρολογικά δεδομένα, τη μορφολογία εδάφους και τη βλάστηση, οπότε έτσι ξέρουμε τι δυνάμεις και τι είδους χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το συμβάν». Μια άλλη δυνατότητα είναι ότι «μας δίνει τον εντοπισμό των πυροσβεστικών οχημάτων -όλα τα οχήματα φαίνονται στην οθόνη, ξέρουμε πού βρίσκονται, ξέρουμε αν κάνουν έργο εκείνη τη στιγμή και ακόμη αν έχουν νερό». Επιπρόσθετα, «αυτό το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να ειδοποιούμε τις τοπικές κοινωνίες για τα συμβάντα στην περιοχή της, ώστε αν χρειαστεί να την εκκενώσουν».

 

ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 

Ο Λυκούργος Αντωνόπουλος διευθυντής ICT στον Ομιλο ΟΤΕ, εξήγησε πώς λειτουργεί το σύστημα και τόνισε ότι «το ολοκληρωμένο σύστημα που παραδίδουμε στην Πυροσβεστική έχει τη δυνατότητα να βοηθάει στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Με την πλατφόρμα αυτή, η Πυροσβεστική θα ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα οχήματά τους, πόσο καύσιμο έχουν, πόσο νερό, πόση ώρα βρίσκονται σε λειτουργία - οπότε άμεσα θα μπορεί να επεμβαίνει στις πυρκαγιές». Παράλληλα με τη χρήση ειδικών drones τα οποία δεν καίγονται και μπορούν να έχουν πτήση και λειτουργία γύρω στις 24 ώρες εξήγησε ότι θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και «συνδυαστικά με την πληροφορία που μπορούμε να πάρουμε με τα μετεωρολογικά δεδομένα, έχουμε μια απόλυτη εικόνα που μπορεί να μας δώσει τρομερά αποτελεσματική αντιμετώπιση στην πυρκαγιά».
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ