2018-07-31 23:51:30
Φωτογραφία για Ρωσία: Δεν θα κατασκευάσουμε το Τ-14 Armata μαζικά γιατί είναι …ακριβό
Μετά την ομολογία των Ρώσων αξιωματούχων ότι το μαχητικό Su-57 δεν πρόκειται να παραχθεί σύντομα μαζικά διότι είναι τόσο καλό αεροσκάφος αλλά και ακριβό, ώστε δεν υπάρχει πίεση για την άμεση κατασκευή του σε μεγάλους αριθμούς ένα ακόμη σύγχρονο ρωσικό οπλικό σύστημα φαίνεται να έχει την ίδια μοίρα.

Αυτή την φορά πρόκειται για το σύγχρονο άρμα μάχης Τ-14 Armata, το οποίο σύμφωνα με τον Υφυπουργό Άμυνας Yury Borisov δεν πρόκειται άμεσα να αποκτηθεί σε μεγάλους αριθμούς από το Ρωσικό Στρατό λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής. Αντι αυτού το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιλέγει να την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας των υπαρχόντων αρμάτων μάχης με προγράμματα αναβάθμισης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό δεν υπάρχει λόγος να αποκτηθούν μαζικά τα Τ-14 Armata την στιγμή που για το T-72 υπάρχει μεγάλη διεθνή ζήτηση και επιπλέον η σχέση κόστους οφέλους για το ρωσικό άρμα είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τα δυτικά άρματα μάχης M1A2 Abrams, AMX-56 Leclerc και Leo-2A6.

Για το λόγο αυτό το Ρωσικό Υπουργείο έχει επιλέξει την χρηματοδότηση προγραμμάτων αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των αρμάτων μάχης T-72, T-80 και T-90 στο επίπεδο T-72B3, T-80BVM και T-90M με τα οποία εξοπλίζονται οι Ρωσικές Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ