2018-08-02 21:30:18
Φωτογραφία για Ασύλληπτο: Θυμήθηκε ποιος είναι μετά από 30 χρόνια και ενώ όλοι τον θεωρούσαν νεκρό!
Είναι από τις ιστορίες που όσες φορές και να τις διαβάσεις νομίζεις πως πρόκειται για ψέμα Αφού επί 30 χρόνια «έχτιζε» μια νέα ταυτότητα, ένας 50χρονος Καναδός ξαναβρήκε αιφνιδιαστικά τη μνήμη του και ετοιμάζεται να επανενωθεί με την οικογένειά του που τον θεωρούσε νεκρό.

Ο Εντγκάρ Λατουλίπ, ο οποίος πάσχει από καθυστέρηση και έχει διανοητική ηλικία παιδιού 12 ετών, είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 1986 από το Κίτσενερ, στο νότιο Οντάριο, όπου ζούσε με τους γονείς του. Την εποχή εκείνη ο Εντγκάρ, που ήταν 21 ετών, λάμβανε θεραπεία επειδή είχε και τάσεις αυτοκτονίας. 'Οταν χάθηκαν τα ίχνη του, οι γονείς του φοβόντουσαν ότι είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να ξαναβρεθεί, νεκρός ή ζωντανός, απέβησαν άκαρπες... μέχρι τον περασμένο μήνα.

Ένας άνδρας που ζει, με άλλο ονοματεπώνυμο, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Κίτσενερ θυμήθηκε ξαφνικά ότι το πραγματικό όνομά του είναι Λατουλίπ, αφού βίωσε μια σειρά από φλασμπάκ ενώ συμπλήρωνε ορισμένα νομικά έγγραφα με τη βοήθεια μιας κοινωνικής λειτουργού.


Αμέσως υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο: ήταν πράγματι ο Εντγκάρ Λατουλίπ.

Η μητέρα του Εντγκάρ, η Σίλβια Γουίλσον, η οποία πλέον ζει στην Οτάβα, έμαθε την απρόσμενη είδηση την περασμένη εβδομάδα, όταν της τηλεφώνησε ένας αστυνομικός.

«Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Μου κόπηκε η ανάσα» είπε η 76χρονη μητέρα στην εφημερίδα The Record. «Θέλω να μιλήσω με τον γιο μου και να κάνω ό,τι μπορώ για να τον βοηθήσω», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία της περιοχής του Νιαγάρα εξήγησε ότι την εποχή που εξαφανίστηκε ο Εντγκάρ Λατουλίπ είχε πέσει και είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Έπαθε αμνησία και έζησε τις επόμενες δεκαετίες με άλλο όνομα.

Μετά από 30 χρόνια, ο Εντγκάρ και η μητέρα του θα ξανασυναντηθούν εντός των προσεχών ημερών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ