2018-08-02 23:40:13
Φωτογραφία για Δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Ακτίου-Βόνιτσας: «Καυτά» ερωτήματα στη Δημοτική αρχή για την έλλειψη σχεδίου αντιπυρικής προστασίας
       "Σε κάθε περίπτωση οι ζωές και οι περιουσίες μας δεν γίνεται να αφήνονται στην τύχη τους ή να διαχειρίζονται με πρόχειρα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η καταστροφή χτυπήσει και τη δική μας πόρτα". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση της Δημοτική παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" Ακτίου-Βόνιτσας και αναλυτικά σημειώνει:

     Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και τις δραματικές συνέπειες που αυτές είχαν, προκύπτει επίκαιρο όσο ποτέ το ερώτημα πόσο καλά είμαστε προετοιμασμένοι στον τόπο μας  να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη φυσική καταστροφή και ειδικότερα ποια είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών τόσο σε προληπτικό όσο και κατασταλτικό επίπεδο.

           Δυστυχώς, στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας η κατάσταση στον τομέα αυτό δεν φαίνεται να είναι η καλύτερη δυνατή
. Είναι σαφές ότι η Δημοτική Αρχή όφειλε να έχει διαμορφώσει ένα σύγχρονο και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιπυρικής πολιτικής με όλα όσα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει (καθαρισμό βλάστησης, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, σχέδια εκκένωσης, κλπ) αξιοποιώντας μάλιστα το σχετικό κονδύλι ύψους 44.000€ που εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. 10427/05-04-2018 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, χρήματα για τα οποία δεν υπάρχει καμία εικόνα για το αν και πως αξιοποιήθηκαν.....          Όσον αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην αντιπυρική προστασία, προ διετίας περίπου είχε ληφθεί μια ιδιαιτέρως θετική πρωτοβουλία από την ομάδα πολιτικής προστασίας της αδελφοποιημένης ιταλικής πόλης Viggiano και υπό την αιγίδα του Δήμου, για την συγκρότηση ανάλογης ομάδας στο Δήμο μας και την παροχή τεχνογνωσίας και εξοπλισμού από τους Ιταλούς. 

        Παρά τη θερμή ανταπόκριση που υπήρξε από αρκετούς συμπολίτες, οι οποίοι υπογράψανε και τη σχετική ιδρυτική πράξη, η προσπάθεια αυτή έμεινε μετέωρη, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σχετική πληροφόρηση εκ των υστέρων από τους υπευθύνους.

        Αν υποθέσουμε ότι δεν ευδοκίμησε η συνεργασία με τους Ιταλούς, μήπως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου η δημιουργία εθελοντικής ομάδας αξιοποιώντας σχετικούς θεσμούς και εργαλεία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλων αντίστοιχων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα;

              Σε κάθε περίπτωση οι ζωές και οι περιουσίες μας δεν γίνεται να αφήνονται στην τύχη τους ή να διαχειρίζονται με πρόχειρα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της πριν η καταστροφή χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ