2018-08-04 00:05:22
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τον οικογενειακό γιατρό! Ο νέος πονοκέφαλος του υπ.Υγείας
Παρασκευή 3 Αύγουστος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με αφορμή την έναρξη ισχύος του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Αλαλούμ επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες οπότε και άρχισε να εφαρμόζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Ταυτόχρονα όμως καταργήθηκαν οι παλαιές συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων) και άρχισαν να ισχύουν οι νέες.

Μόνο που οι νέες είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων. Διαβάστε ΕΔΩ για τις παλιές συμβάσεις: «Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις!”

Έτσι η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κρίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ατομική και δημόσια υγεία των πολιτών και λόγω καταχρηστικής και παράνομης συμπεριφοράς του ΕΟΠΥΥ κατά των νόμιμων δικαιωμάτων των συμβεβλημένων ιατρών, έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης, αναστολής και προσωρινή διαταγή κατά της μονομερούς κατάργησης των παλιών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.


Ο κίνδυνος βέβαια που επικαλείται η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν είναι τυχαίος καθώς όπως σημειώνει, μόλις 465 ιδιώτες γιατροί είναι πλέον συμβεβλημένοι ως οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση δωρεάν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς αλλά και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά τι συμβαίνει σε διάφορες περιοχές της χώρας: «Ολόκληροι Νομοί με έναν μόνο οικογενειακό γιατρό! Νέο σύστημα χωρίς γιατρούς”

Πάντως το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι έχουν συμβληθεί περίπου 600 γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ενώ πλέον θα πραγματοποιούνται περισσότερες επισκέψεις λόγω του χρόνου που έχει επιμηκυνθεί.

Σημειώνει χαρακτηριστικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι μέχρι πρόσφατα 1700 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν περίπου 340.000 επισκέψεις μηνιαίως, ενώ προς το παρόν οι περίπου 600 που έχουν ήδη συμβληθεί, μπορούν, λόγω του αυξημένου διαθέσιμου χρόνου, να πραγματοποιήσουν περίπου 200.000 ραντεβού.

Μια εξίσωση για γερά νεύρα…
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ