2018-08-05 11:47:33
Φωτογραφία για Ο πολίτης μάς θέλει δίπλα του και έχουμε την υποχρέωση να είμαστε - Tου Κανέλλου Νικολάου
 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, που ανέλαβε και τα καθήκοντα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Σαββατιάτικη τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου, εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να συγκρουσθεί με τα επονομαζόμενα «συμφέροντα».

          ´Ηταν μία ομιλία, σε ένα φορτισμένο κλίμα και υπό το βάρος της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποι μας. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τις παθογένειες ετών που πρέπει να αλλάξουν και τόνισε ότι οι νόμοι που ψηφίζονται θα πρέπει  να εφαρμόζονται. Στις σκέψεις και τις προτροπές του κ. Υπουργού κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει. Συμφωνούμε τόσο εμείς οι ένστολοι όσο και οι πολίτες αυτής της χώρας.

 

             Ωστόσο, τα λόγια αυτά έχουν ακουστεί πολλάκις από τους προγενέστερους Υπουργούς αλλά και από τον απερχόμενο Υπουργό μας κ. Νικόλαο Τόσκα. Δεν εφαρμόσθηκαν, όμως, ποτέ
. Τουναντίον, προσπάθησαν μέσα από επικοινωνιακά παιχνίδια να πείσουν τους πολίτες ότι είναι ασφαλείς και ότι διατίθενται περισσότεροι αστυνομικοί στην καθημερινή μάχη για την πάταξη του εγκλήματος, ισχυριζόμενοι ακόμα ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε. Τρανό παράδειγμα οι 800 αστυνομικοί που επέστρεψαν στις Υπηρεσίες τους από τις διάφορες φυλάξεις. Μόνο που γύρισαν κάποιοι από αυτούς, αλλά ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι διατέθηκαν σε έτερες φυλάξεις προσώπων ή ακινήτων στόχων.

 

           Το αποτέλεσμα είναι οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Αττική να υπολειτουργούν. Στις ήδη 4.500 κενές οργανικές θέσεις, πρέπει κανείς να προσθέσει και τις αλόγιστες φυλάξεις για να έχει την πλήρη εικόνα. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσες φυλάξεις. Φυλάξεις που κακά τα ψέματα δεν διακόπτονται είτε λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων, είτε της ευθυνοφοβίας, είτε των «δημοσίων σχέσεων». Δυστυχώς, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Υπηρεσίες Αττικής έχουν φτάσει στα όρια τους. Η υπομονή και το φιλότιμό τους εξαντλείται.

 

           Ο πολίτης μάς θέλει δίπλα του και έχουμε την υποχρέωση να είμαστε.

 

          Κύριε Υπουργέ, ως Γενικός Γραμματέας της ´Ενωσης  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας  της Αττικής, εύχομαι ολόψυχα να εφαρμοστούν στην πράξη οι ήδη υπάρχοντες ψηφισμένοι νόμοι. Τολμήστε κύριε Υπουργέ. Τολμήστε να αλλάξτε τη σημερινή νοσηρή κατάσταση. Θα είναι προς όφελος της κοινωνίας, των πολιτών αλλά και των ίδιων των αστυνομικών.

 

            Η Αστυνομία οφείλει να είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες και όχι σε λίγους και εκλεκτούς.

 

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ.Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ