2018-08-06 13:01:00
Φωτογραφία για ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Γ.Γ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ POLITICO
Σε δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Σχολείων, G. Marcheggiano, παραπέμπει το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα αρνητικά σχόλια και τις αιτιάσεις σε άρθρο της εφημερίδας Politico για την άριστη επίδοση των Ελλήνων μαθητών στις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Απολυτηρίου. 

Το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικό Politico ανέφερε ότι Έλληνες μαθητές ενός εκ των ευρωπαϊκών σχολείων ευνοούνται βαθμολογικά από τους Έλληνες καθηγητές τους και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων, κατ’ εξοχήν αρμόδιος και υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Σχολείων, διαφωνεί με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου. Με γραπτή δήλωσή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην ίδια εφημερίδα (19/7/2018), αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «θεωρεί λυπηρό το γεγονός ότι υποτιμάται ο επαγγελματισμός των Ελλήνων διδασκόντων και ο ζήλος των Ελλήνων μαθητών, ενώ θίγεται και η φήμη των Ευρωπαϊκών Σχολείων, γενικότερα».


Όπως αναφέρει ο κ. G. Marcheggiano, η όλη διαδικασία και η κάθε λεπτομέρεια της διεξαγωγής των εξετάσεων υπόκεινται σε κοινούς κανόνες, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Σχολείων.

«Τέλος, οι διάφοροι ανακριβείς ισχυρισμοί, κατά τον Γ.Γ., βασίζονται σε ελάχιστες πηγές και κάποιες φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τα λεπτομερή στοιχεία που συγκεντρώνουν τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, διαθέσιμα πάντα για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα: www.eursc.eu» καταλήγει το Υπουργείο. 

Ολόκληρη η δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΕΔΩ!.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ