2018-08-07 11:40:45
Φωτογραφία για Εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά
Του Ηλία Προύφα

Χωρίς άγημα και μουσική μπάντα, αλλά με επίσημη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον ομώνυμο ιερό ναό της 1ης Στρατιάς.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός  προεξέρχοντος του Τοποτηρητή της Ι.Μ  Λαρίσης και Τυρνάβου, Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, με λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους χώρους του στρατοπέδου ''Ν. Πλαστήρα'', καθώς και Αρτοκλασία μετά θείου κηρύγματος. 

Χθες Δευτέρα 6 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ πριν την απόλυση ευλογήθηκαν οι καρποί της αμπέλου, κατά την επικρατούσα εκκλησιαστική παράδοση.

Οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες έδωσαν το παρόν ο Στρατηγός Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος  Κόκκαλης, στελέχη του σχηματισμού και πλήθος πιστών,  ολοκληρώθηκε το απόγευμα με μεθεόρτιο εσπερινό και ιερά παράκληση από τον Στρατιωτικό Ιερέα της 1ης Στρατιάς Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά.
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ