2018-08-07 14:36:18
Φωτογραφία για ΑΜΧ-56 Leclerc XLR: Η νέα έκδοση του γαλλικού άρματος
Τον εκσυγχρονισμό του στόλου των αρμάτων μάχης ΑΜΧ-56 Leclerc σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναβάθμισης της μαχητικής ικανότητας του Γαλλικού Στρατού.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από τον ενισχυμένο γαλλικό αμυντικό προϋπολογισμοί αφού η κυβέρνηση Μακρόν έχει δεσμευτεί να αυξήσει σταδιακά τον αμυντικό προϋπολογισμό την περίοδο 2019-2025 στο 2% του ΑΕΠ. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι μέχρι το 2025 να έχουν διατεθεί συνολικά 295 δις ευρώ για την άμυνα της χώρας (μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, λειτουργικά έξοδα, επενδύσεις σε υποδομές).

Χάρις σε αυτή την αύξηση του προϋπολογισμού, ο Γαλλικός Στρατός θα μπορέσει να αγοράσει ή να αναβαθμίσει συνολικά 1.700 τεθωρακισμένα οχήματα. Από αυτά 100 άρματα μάχης ΑΜΧ-56 Leclerc (από τα 241 που βρίσκονται σε χρήση) πρόκειται να εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο XLR σύμφωνα με το πρόγραμμα Scorpion.


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τον εξοπλισμό των οχημάτων του Γαλλικού Στρατού με σύγχρονα συστήματα δικτυοκεντρικής επικοινωνίας ώστε κάθε όχημα να μπορεί να έχει την εικόνα της τακτικής κατάστασης να μπορεί να ανταλλάσσει πληροφορίες σε αληθινό χρόνο ταχύτητα με ασφάλεια.

Τα οχήματα θα εξοπλιστούν με τους ασυρμάτους CONTACT της εταιρείας Thales και το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών και επικοινωνιών SICS της Atos. Εκτός από τα παραπάνω το πακέτο εκσυγχρονισμού του άρματος μάχης ΑΜΧ-56 Leclerc περιλαμβάνει την αναβάθμιση της θωράκισης του άρματος και μια συλλογή παρεμβολής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ