2018-08-07 18:47:32
Φωτογραφία για Το δώρο του Προέδρου της ΕΣΠΕ Τρικάλων στον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ
Του Ηλία Προύφα

Μία από τις πιο ασυνήθιστες εικόνες της Παναγίας, παγκοσμίως, επέλεξε να κάνει ως δώρο στην ΠΟΜΕΝΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων, Υπολοχαγός Ευθύμιος Φασούλας.

Με καταγωγή από την περιοχή των Μετεώρων, ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΤ, επέλεξε το δώρο που θα έδινε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΕΝΣ, Σμηναγό Δημήτριο Ρώτα, να είναι θρησκευτικού περιεχομένου.  

Βέβαια η επιλογή ενός αντίγραφου της Ρώσικης θαυματουργής εικόνας της Παναγίας με τα επτά σπαθιά ή Επτάσπαθης, μπορεί να μη συνδέεται άμεσα με την περιοχή των Ιερών Μονών των Αγίων Μετεώρων, έχει όμως ιδιαίτερη συμβολική σημασία.

Κατά τη λαϊκή παράδοση, πρόκειται για ένα θρησκευτικό φυλακτό, που συνήθως δωρίζεται για προστασία, σε όσους δέχονται πάνω τους διάφορα ''χτυπήματα'', όπως τα σπαθιά που καρφώθηκαν στο σώμα της Παναγίας.

Η εικόνα κοσμεί πλέον τα γραφεία της ΠΟΜΕΝΣ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως προστασία από κάθε κακό.

Στα της συνάντησης τώρα των δύο Προέδρων, το κλίμα που επικράτησε σύμφωνα με τις πληροφορίες του kranosgr, ήταν αρκετά εποικοδομητικό, με τον Σμηναγό Ρώτα να ενημερώνει διεξοδικά τον Τρικαλινό Πρόεδρο, Υπολοχαγό Φασούλα, για όλες τις δραστηριότητες της ΠΟΜΕΝΣ.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ