2018-08-07 22:36:17
Φωτογραφία για Περπατάς με το κινητό στο χέρι; Διάβασε τι λένε οι έρευνες για σένα!
Περπατάς με το κινητό στο χέρι; Λίγο πολύ όλοι το κάνουμε. Για την ακρίβεια δεν περπατάμε απλώς με το κινητό στο χέρι, αλλά μιλάμε με τον κολλητό στέλνουμε μηνύματα, σκρολάρουμε στο Instagram. Τι λένε οι έρευνες για σένα;

Κι εσύ περπατάς με το κινητό στο χέρι, όπως και οι περισσότεροι. Αλλά γιατί αυτή η αγαπημένη μας συνήθεια είναι άκρως επικίνδυνη και τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για σένα;

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι το να περπατάς με το κινητό στο χέρι μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από ό,τι βλέπεις τριγύρω σου. Και όσο κι αν το έχεις “εξασκήσει” το θέμα, δεν είσαι ποτέ αρκετά “καλός” ώστε να το κάνεις αυτό.

Ξέρεις ότι δεν πρέπει να στέλνεις μηνύματα ενώ οδηγάς, γνωρίζεις, όμως, πως κανονικά θα έπρεπε ν’ απαγορεύεται το να περπατάς με το κινητό στο χέρι; Τα νέα είναι άσχημα από το Πανεπιστήμιο του British Columbia, το οποίο διεξήγαγε έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Transportation Research Record και δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι το να στέλνεις μήνυμα ενώ περπατάς.


Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο που περπατούν και τις κινήσεις περισσότερων από 300 πεζών για δύο μέρες, ενώ είχαν τοποθετηθεί κάμερες στις διασταυρώσεις. Αφού ανέλυσαν το video,οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως πάνω από το 1/3 όλων των πεζών είχαν τον νου τους στο κινητό, είτε απλώς το κοιτούσαν, είτε έστελναν μήνυμα, είτε μιλούσαν στο κινητό.

Και τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες; Ότι τα κινητά όχι μόνο αποσπούσαν την προσοχή στους ανθρώπους, αλλά άλλαζε και ο τρόπος με τον οποίο περπατούσαν και ανταποκρίνονταν στα πράγματα γύρω τους, στην κίνηση, σε άλλους πεζούς κλπ.

Όπως δήλωσε ο Rushdi Alsaleh, υποψήφιος διδάκτορας πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του British Columbia και κύριος συγγραφέας της μελέτης, οι πεζοί είχαν μεγαλύτερες δυσκολίες να διατηρήσουν μια σταθερή ταχύτητα στο περπάτημά τους, χρειάστηκαν περισσότερη ώρα για να περάσουν το δρόμο απέναντι και έτσι αυξάνονταν οι πιθανότητες σύγκρουσης με οχήματα.

Άλλος συγγραφέας της έρευνας, Mohamed Zaki, δήλωσε πως όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις με τα οχήματα, οι πεζοί που ήταν με το κινητό στο χέρι αντιδρούσαν διαφορετικά από τους άλλους που δεν είχαν κάποια απόσπαση προσοχής.

Οι πεζοί με το κινητό στο χέρι για να αποφύγουν τα οχήματα στον δρόμο μείωναν την ταχύτητα του βηματισμού τους, ενώ οι υπόλοιποι πεζοί ρύθμισαν τόσο τη συχνότητα όσο και το μήκος των βημάτων τους!

Ναι, αν περπατάς με το κινητό στο χέρι, αλλάζει και ο τρόπος που περπατάς κανονικά. Σύμφωνα με το ScienceDaily, αυτή η κατηγορία πεζών είχε πιο χαμηλό ρυθμό ενώ το μήκος των βημάτων δεν άλλαζε. Οι πεζοί που μιλούσαν στο κινητό ή έγραφαν μηνύματα δεν είχαν απλώς πιο χαμηλό βήμα αλλά έκαναν μεγαλύτερα βήματα, σύμφωνα με την έρευνα.

Το να περπατάς με το κινητό στο χέρι είναι επικίνδυνο όσο κι αν νομίζεις πως μπορείς να το ελέγχεις. Μια παλαιότερη έρευνα απ’ το Πανεπιστήμιο Stony Brook University είχε αποκαλύψει πως περισσότερο απ’ το 61% ήταν πιθανό να ξεφύγουν από τον δρόμο και την κατεύθυνση στην οποία έπρεπε να πάνε ενώ η απόσταση μέχρι τον προορισμό τους αυξήθηκε κατά 13%.

Και σίγουρα δεν είναι ασφαλές για κανέναν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ