2018-08-09 00:30:28
Φωτογραφία για Η Huawei προσπέρασε την Apple σε πωλήσεις!
Η Huawei Technologiesπέρασε μπροστά από την Apple, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιες πωλήσεις smartphones, πίσω από τη Samsung.

Η κινεζική εταιρεία πούλησε 54,2 εκατ. τηλέφωνα στο β' τρίμηνο του 2018, 41% περισσότερα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και προσπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον αμερικανικό κολοσσό. 

Πλέον κατέχει μερίδιο αγοράς 16%, με την Apple να περιορίζεται στο 12% και τη Samsung να προηγείται με 21%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη κινεζικές εταιρείες, η Xiaomiκαι η Oppo.

Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphones ανεβαίνουν συνεχώς, καθώς η εγχώρια αγορά μεγαλώνει και επεκτείνονται στο εξωτερικό. Η Huawei έχει κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη και την Αφρική, αλλά δεν έχει καταφέρει να μπει στην τεράστια αμερικανική αγορά. Η Apple από την πλευρά της κερδίζει πουλώντας τα iPhone της σε τιμές υψηλότερες από τα μοντέλα των ανταγωνιστών της, καθώς επίσης καιι από υπηρεσίες όπως το iTunes.


«Το γεγονός ότι η Huawei προσπέρασε την Apple αυτό το τρίμηνο έχει μεγάλη σημασία», εκτιμά ο Μπεν Στάντον, αναλυτής στην Canalys. «Είναι η πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια που η Samsung και η Apple δεν κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά την ανάγκασε να τα δώσει όλα σε Ευρώπη και Αφρική προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της».

Σύμφωνα με την Canalys, το β' εξάμηνο παραδοσιακά είναι αδύναμο για την Apple. Η εταιρεία κυκλοφορεί νέα μοντέλα στα τέλη του χρόνου και βλέπει τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν στο τέταρτο και το πρώτο τρίμηνο.

Παγκοσμίως, η αγορά των smartphones συνέχισε την πτωτική της πορεία με τις πωλήσεις να πέφτουν κατά 1,8% στις 342 εκατ. μονάδες. Το 2017 οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 0,3%, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια ανάπτυξης.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ