2018-08-09 14:00:43
Φωτογραφία για Γιατί δεν πρέπει να ξυρίζεσαι στο μπικίνι το Καλοκαίρι;
Το Καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί ένα πραγματικό βασανιστήριο για τις γυναίκες που είναι με ένα ξυραφάκι στο χέρι. Γιατί δεν πρέπει να ξυρίζεσαι στο μπικίνι το Καλοκαίρι; Μια γυναικολόγος απαντά.

Αν είσαι από αυτές που έχουν κάνει laser τότε έχεις γλιτώσει πιθανότατα. 

Εσύ που είσαι με ένα ξυραφάκι στο χέρι και δεν θέλεις να σου ξεφύγει ούτε μια τριχούλα, καλό είναι να γνωρίζεις γιατί δεν πρέπει να ξυρίζεσαι στο μπικίνι το Καλοκαίρι. 

Το κάνει η πλειονότητα του γυναικείου πληθυσμού και βλάπτει την υγεία της!

Συγκεκριμένα, το 60% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας από το ξύρισμα στο μπικίνι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μιλώντας στον Independent, η γυναικολόγος Dr Vanessa Mackay, εξήγησε πως η τρίχα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι σημαντική για τη διατήρηση της καλής υγιεινής. 

Οι τρίχες στο μπικίνι αποτελούν έναν φυσικό φραγμό για να διατηρήσει το εσωτερικό καθαρό και υγιές από ιούς και βακτήρια.

Κι ενώ σε προστατεύουν από ασθένειες και δερματικά προβλήματα, οι τρίχες επίσης εμποδίζουν και την είσοδο ξένων σωματιδίων όπως η σκόνη και παθογόνα βακτήρια στο σώμα, ενώ βοηθά στον έλεγχο της υγρασίας της περιοχής.

Η αφαίρεση των ηβικών τριχών -μέσω ξυρίσματος ή αποτρίχωση-μπορεί να ερεθίσει την περιοχή και να προκαλέσει φλεγμονή, ενώ μπορεί να σου μείνουν και μερικά τραύματα.

Όταν αυτός ο ερεθισμός συνδυάζεται με το ζεστό, υγρό περιβάλλον κοντά στα γεννητικά όργανα, τότε είναι η καλύτερη περιοχή για την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων που με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.

Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά μικροτραυματισμών, όπως εγκαύματα, ερυθρότητα, φουσκάλες και φαγούρα. Εν τω μεταξύ, όπως ήδη γνωρίζεις με το ξύρισμα οι τρίχες αναπτύσσονται πιο γρήγορα και βγαίνουν πιο άγριες.

Και το χειρότερο; Όταν η τρίχα μπαίνει μέσα στο δέρμα! Κι ενώ οι περισσότερες από αυτές τις τρίχες εξαφανίζονται από μόνες τους, εσύ θα πρέπει να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά και να μην πιέσεις το σημείο ώστε να βγάλεις την τρίχα γιατί θα προκαλέσεις μόλυνση!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ