2018-08-12 11:08:40
Φωτογραφία για Σιάτλ: Αυτός ήταν ο 29χρονος που έκλεψε το αεροσκάφος και συνετρίβη
Τι δείχνουν οι καταχωρήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία, ο οποίος έκλεψε ένα άδειο αεροπλάνο από αεροδρόμιο του Σιάτλ για μια πτήση που τελείωσε με τον θάνατό του, είχε κάποτε ένα αρτοποιείο μαζί με τη γυναίκα του και απολάμβανε τα προνόμια που είχε λόγω δουλειάς, ώστε να ταξιδεύει στον κόσμο, δείχνουν καταχωρίσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρίτσαρντ Ράσελ, στον οποίο άρεσε να τον αποκαλούν «Μπίμπο», ήταν ένας 29χρονος που ζούσε στο Σάμνερ της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, είχε γεννηθεί στο Κι Γουέστ της Φλόριντα και είχε μετακομίσει στο Ουασίλα της Αλάσκας όταν ήταν 7 ετών, σύμφωνα με μια ιστοσελίδα την οποία είχε δημιουργήσει στο πλαίσιο μαθήματος επικοινωνίας σε κολλέγιο.

Διαβάστε επίσης: Σοκάρει ο αεροπειρατής: «Φαίνεται ότι μου έχουν λασκάρει κάποιες βίδες»

Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν επισήμως το όνομά του, όμως η οικογένειά του και πολλά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστή την ταυτότητά του.


Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την αεροπειρατεία

Ο Ράσελ εργαζόταν για την Horizon Airlines, αδελφή αεροπορική εταιρεία της Alaska Airlines, ως μέλος των υπηρεσιών εδάφους. Βοηθούσε τους χειριστές των αποσκευών και ανήκε στην ομάδα ρυμούλκησης της Horizon, η οποία μετακινούσε αεροπλάνα στην πίστα του αεροδρομίου. Ήταν μια δουλειά που του έδινε το προνόμιο «να μπορώ να πετάω στην Αλάσκα όποτε θέλω», είχε γράψει στην ιστοσελίδα.

Σ' ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στο YouTube τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ράσελ δείχνει αποσκευές να φορτώνονται σε αεροσκάφη και περιγράφει τι μπορεί να συνεπάγεται η ζωή στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου.

«Αυτό σημαίνει πως σηκώνω πολλές βαλίτσες, πολλές βαλίτσες, τόσες πολλές βαλίτσες», λέει και προσθέτει, «μού επιτρέπει επίσης να κάνω μερικά ωραία πράγματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν φωτογραφίες από ταξίδια που έκανε, ανάμεσα στα οποία μια πτήση πάνω από φιόρδ της Αλάσκας, επίσκεψη σε χωράφια λεβάντας στη Γαλλία, περιοδεία στο Γιουκατάν του Μεξικού, παρακολούθηση ενός ματς κέρλινγκ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

«Στο τέλος υπάρχει ισορροπία», λέει στο τέλος του βίντεο.

Δεν υπάρχει καμιά αναφορά στις καταχωρίσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μελετά για να γίνει πιλότος, όμως σε ορισμένες μιλάει για την χριστιανική πίστη του και το ενδεχόμενο να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ