2018-08-13 11:46:48
Φωτογραφία για Η ομογένεια της Αυστραλίας στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής
Ραδιοέρανο υπέρ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής, διοργανώνει το ABC (Μελβούρνης και Βικτώριας) στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας

Μελβούρνης (ΕΚΜ).

Συγκεκριμένα, το ραδιόφωνο του ABC θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του ζωντανά από το ΕΚΜ και με ειδικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις θα καλεί το κοινό να προσφέρει στον έρανο για τους πυρόπληκτους.

Το ειδικό πρόγραμμα θα γίνει την Τετάρτη 15 Αυγούστου, από τις 7.30μμ ως τις 9.00μμ, και θα παρουσιαστεί από τους Richelle Hunt και Brian Nankervis.

«Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι μαζί για αυτή τη σημαντική αιτία. Τα γεγονότα και οι εικόνες των πρόσφατων πυρκαγιών έχουν επηρεάσει κάθε άνθρωπο με ελληνική καταγωγή, ανεξάρτητα από το πού ζουν σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με το ραδιόφωνο του ABC», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΜ κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.


Στήριξη στους εθελοντές πυροσβέστες

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, διοργανώνει ειδικό έρανο υπέρ του Συλλόγου Ελλήνων Εθελοντών Πυροσβεστών, των ανθρώπων εκείνων που δίνουν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φωτιές και να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εθελοντές πυροσβέστες είναι η έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (στολές, εργαλεία, κράνη, μπότες κ.λπ.) και ο συναφής εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για το ρόλο τους.

«Για τούτο προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε σημαντικά ελληνικά θεσμικά όργανα και φορείς λήψης αποφάσεων προκειμένου το κράτος να αγοράσει τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εθελοντές πυροσβέστες. Με αυτό το σκεπτικό απευθυνθήκαμε στους Έλληνες στο εξωτερικό ζητώντας τη βοήθειά τους,» αναφέρει ο Σύλλογος σε επιστολή του.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις δωρεές τους στον ειδικό λογαριασμό για τους εθελοντές πυροσβέστες:

Bank: Commonwealth Bank

Name: Athens Fires Relief Fund

BSB: 063 023

A/C No: 1048 1886
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ