2018-08-13 17:00:44
Φωτογραφία για O ελληνικός απολογισμός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η χώρα μας στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Βερολίνο. Η ελληνική αποστολή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, αφού οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέκτησαν έξι μετάλλια, εκ των οποίων τα τρία χρυσά, τα δύο ασημένια και το ένα χάλκινο. Τα χρυσά κατέκτησαν η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.

Τα ασημένια κέρδισαν η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400 μ., ενώ το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το χάλκινο μετάλλιο του Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν την Κυριακή το βράδυ. Η Ελλάδα παρατάχθηκε με 37 αθλητές και αθλήτριες, με 12 εξ αυτών να μπαίνουν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Παράλληλα, είχε καλά πλασαρίσματα στα αγωνίσματα με απευθείας τελικούς, ενώ 14 αθλητές και αθλήτριες και δύο σκυτάλες (4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών) πέτυχαν είτε φετινό είτε ατομικό ρεκόρ
. Ως αποτέλεσμα, η χώρα μας κατέλαβε την πέμπτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, την καλύτερη που είχε ποτέ από το 2002 στο Μόναχο, όπου είχε κατακτήσει τέσσερα χρυσά (Κεντέρης 200 μ., Θάνου 100 μ., Βόγγολη δισκοβολία, Μανιάνι ακοντισμός) και δύο χάλκινα (Παπαδημητρίου σφυροβολία, Κελεσίδου δισκοβολία) και είχε βρεθεί επίσης στην πέμπτη θέση. Φυσικά, οι συνθήκες υπό τις οποίες κατακτήθηκαν τα μετάλλια το 2002 σε σχέση με αυτές που υπάρχουν τώρα διαφέρουν κατά πολύ. Το 2002 η Ελλάδα ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και είχε πέσει μεγάλο βάρος στον αθλητισμό. Στο Μόναχο είχαν πάει 51 αθλητές και αθλήτριες, ενώ τώρα στο Βερολίνο ήταν 37. Και εννοείται ότι οι συνθήκες που υπήρχαν πριν από 16 χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν καμία σχέση με το σήμερα. Στο Βερολίνο, την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων κατέκτησε η Μ. Βρετανία, που πριν τρία χρόνια στο Αμστερνταμ ήταν τρίτη, ενώ η Γερμανία ήταν τρίτη και παρότι διοργανώτρια, έχασε μια θέση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ