2018-08-13 19:06:20
Φωτογραφία για 20 λεπτά περπάτημα αρκούν για να αλλάξει η διάθεσή σου!
Μερικές φορές όταν είμαστε στεναχωρημένοι, αγχωμένοι ή απογοητευμένοι απ’ τον κόσμο γύρω μας, μια βόλτα είναι αρκετή για να αλλάξει η διάθεσή μας, ειδικά όταν έξω έχει ωραίο καιρό!

Κι αυτή η βόλτα δε χρειάζεται να γίνεται για ώρες, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα, 20 λεπτά περπάτημα αρκούν για να αλλάξει η διάθεσή σου, για να ηρεμήσεις και να απολαύσεις τον περίπατό σου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 20 λεπτά περπάτημα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη διάθεση και την ενέργεια μας, για λόγους που σχετίζονται με την κίνηση, την έκθεση στη φύση και τον καθαρό αέρα, αλλά και την ψυχολογική μας αντίδραση στο περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του στο Bustle, ο Caleb Backe, ειδικός στον τομέα της ευεξίας για το Maple Holistics, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι πρέπει να είναι έξω κι ότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν».

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτός είναι και ο λόγος που όσοι έχουν σκύλο είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο κοινωνικοί.


Πώς μπορούν 20 λεπτά περπάτημα να αλλάξουν τη διάθεση μας; Όταν το σώμα είναι εν κινήσει κι όταν σκόπιμα αφιερώνουμε χρόνο για να περπατήσουμε έξω, η ψυχική μας υγεία βελτιώνεται, γιατί έστω και για λίγο αναπνέουμε και κοιτάμε τον κόσμο γύρω μας και ξεχνάμε οποιαδήποτε προβλήματα έχουμε.

Ένας από τους κύριους λόγους που το περπάτημα βελτιώνει τη διάθεσή μας είναι ότι ενισχύονται τα επίπεδα ενδορφίνης στο σώμα, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε πολλές άλλες ασκήσεις.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί λένε ακόμη ότι για να βελτιωθεί η διάθεσή μας δεν αρκεί απλά να περπατάμε, αλλά να το κάνουμε αυτό σκόπιμα και συνειδητά.

Ο Kait Hurley ανέφερε στο Bustle ότι όταν πρόκειται για μια άσκηση, το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι απαραίτητα αυτό που κάνουμε, αλλά ο τρόπος που το κάνουμε.

Όταν περπατάς, αισθάνεσαι τα πόδια σου στη Γη; Αναπνέεις βαθιά; Αναγνωρίζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή; Αν όχι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να το κάνεις!

Αν λοιπόν, νιώθεις λίγο χαμένος στα προβλήματα και τις ανησυχίες της ζωής, κάνε μια σύντομη βόλτα, για να νιώσεις και πάλι «παρών», για να αλλάξει η διάθεσή σου και για να ηρεμήσεις έστω και λίγο. Γιατί όταν περπατάμε ερχόμαστε και πάλι σε επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό και βρίσκουμε πιο εύκολα τη λύση που τόσο αναζητάμε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ