2018-08-14 15:48:33
Φωτογραφία για 11 νεκροί και 20 τραυματίες από κατάρρευση οδογέφυρας λίγο έξω από τη Γένοβα
Συνολικά 11 νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από την κατάρρευση οδογέφυρας η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από τη Γένοβα. Μεταξύ των νεκρών και ένα παιδάκι, ενώ τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στις Ιταλικές Αρχές σήμανε συναγερμός το μεσημέρι της Τρίτης όταν έγινε γνωστό το συμβάν. 

Εκείνη την ώρα πάνω στη γέφυρα κινούνταν αρκετά οχήματα με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τραγωδία. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 90 μέτρων γέφυρα Μοράντι. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως οι νεκροί και οι τραυματίες θα αυξηθούν.

Η συγκεκριμένη γέφυρα χτίστηκε τη δεκαετία του 1960, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Sampierdarena και Cornigliano, και έχει μήκος πάνω από ένα ένα χιλιόμετρο.


Καραμπινιέροι, αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας της κατάρρευσης.

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας κοντά στη Γένοβα, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από το σημείο:

Για «δεκάδες νεκρούς» από την κατάρρευση κάνει λόγο η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADNKRONOS.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, το τμήμα που έχει καταρρεύσει, μήκους αρκετών δεκάδων ίσως και εκατοντάδων μέτρων, περνά πάνω από πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως εδώ και ώρες βρέχει αδιάκοπα στην περιφέρεια της Λιγουρίας με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να έχει σημάνει πορτοκαλί συναγερμό. Σχετικά με τα αίτια της κατάρρευσης οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κατασκευαστικό λάθος ή λόγω της ισχυρής νεροποντής.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ