2018-08-14 19:34:23
Φωτογραφία για Αυτό δεν το περίμενες! Ο Νεζος το... «γύρισε»
Ο Χρήστος Νέζος αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γαστρονομία. Λάτρης των παραδοσιακών προϊόντων ο δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής αναζητά σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο τόπο που επισκέπτεται, όχι μόνο για τη μοναδική γεύση τους, αλλά γιατί με βάση τις παραδοσιακές συνταγές που φροντίζει να ανακαλύψει «διεισδύοντας» ακόμη και σε κουζίνες νοικοκυρών και εστιατορίων, δημιουργεί τις δικές του γαστρονομικές γεύσεις. Επισκεπτόμενος συχνά τη Νάξο, τόπο πλούσιο σε τοπικά προϊόντα φημισμένα εντός και εκτός συνόρων, όπως η γραβιέρα και η πατάτα, αλλά και τις Μικρές Κυκλάδες, μαγεύτηκε από τα μεθυστικά αρώματα και τις παραδοσιακές συνταγές Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Aegean Voice 107.5, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, του έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθεί ιδιαίτερα με την τοπική γαστρονομία, να συναντήσει νοικοκυρές, αλλά και μάγειρες και να μάθει τα μυστικά των παραδοσιακών συνταγών
. «Καθημερινά μιλούσα για τα προϊόντα και τις συνταγές που και ο ίδιος εμπνεόμουν από αυτά τα μοναδικά προϊόντα, ώσπου μια μέρα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μου λέει, γράψε ένα βιβλίο με αυτές τις συνταγές. Ήταν αυτή η ιδέα που τώρα υλοποιείται με το βιβλίο «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες” από τις εκδόσεις «Ωκεανός”», λέει ο Χρήστος Νέζος.

Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση, όπου εκτός από παραδοσιακές, αλλά και δικής του έμπνευσης συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, ο αναγνώστης θα πάρει πολλές πληροφορίες τόσο για την ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις αυτών των νησιών, αλλά και για τον τρόπο καλλιέργειας ή παρασκευής των μοναδικών τοπικών προϊόντων μέσα από μια πραγματικά εκπληκτική εικονογράφηση.

Ρε τον Χρηστάκο. Δείτε το βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ