2018-08-14 21:53:07
Φωτογραφία για Οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ελεύθεροι επιτέλους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τον Μάρτιο στις φυλακές της Αδριανούπολης Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Συγκινημένος ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, ευχαρίστησε» ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου». Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία χαιρέτισε τη χαρμόσυνη είδηση.

Ως «στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών» που «δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία» για να «αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα» η οποία έχει αποδείξει «ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν σε τουρκικές φυλακές από τον Μάρτιο.


Ο Π. Παυλόπουλος συνεχάρη επίσης τα δυο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους για το «έξοχο φρόνημα» και το «υποδειγματικό ήθος» που επέδειξαν όλον αυτόν τον καιρό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

ΒΙΝΤΕΟ
eviazoom
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ