2018-08-15 10:10:08
Φωτογραφία για Γένοβα: Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού φορτηγού που σώθηκε για μόλις 10 μέτρα
Οι φωτογραφίες του φορτηγού που στέκεται στο χείλος του γκρεμού επάνω στην γέφυρα Μοράντι της Γένοβας κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τα ιταλικά μέσα μιλούν για θαύμα

όπως και ο ίδιος ο οδηγός του που έκοψε ταχύτητα την τελευταία στιγμή.

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 37χρονος, εργαζόταν στην συγκεκριμένη εταιρεία μεταφορών εδώ και ένα χρόνο. Η αφήγησή του είναι η ιστορία ενός επιζώντα, ενός θαύματος όπως λέει και ο ίδιος.

Το φορτηγό ταξίδευε από την Σαβόνα προς την Γένοβα και βρισκόταν στην μία από τις δύο λωρίδες της γέφυρας με κατεύθυνση το Λεβάντε.

«Μόλις με είχε προσπεράσει ένα αυτοκίνητο. Το είδα να με φτάνει από τους καθρέφτες, με πέρασε και στη συνέχεια; μπήκε μπροστά μου. Μόλις είχαμε φτάσει στη γέφυρα» λέει ο οδηγός του πράσινου φορτηγού. «Έβρεχε, έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε, έκοψα ταχύτητα για να κρατήσω μια ορισμένη απόσταση, επειδή το φρενάρισμα με την βροχή ήταν αδύνατο και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Δεν μπορούσες να δεις και πολλά».


«Κάποια στιγμή τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Σαν να είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τον πυλώνα της γέφυρας να πέφτει. Φρέναρα. Όχι μόνο φρέναρα, κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό. Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση».

Το φορτηγό διέσχισε μια απόσταση περίπου 12 μέτρων προς τα πίσω. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως».

Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, ο 37χρονος ήταν σε κατάσταση σοκ. «Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν, αλλά είμαι ζωντανός». Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά ευτυχώς δεν έφερε κανένα τραύμα.

Πηγή iefimerida.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ