2018-08-15 15:48:04
Φωτογραφία για Άγκυρα: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας για τα F-35
Η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Άγκυρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ εξέφρασε την

εκτίμηση πως η τουρκική λίρα θα συνεχίσει να ανακάμπτει, μετά το ανοδικό ράλι των δύο τελευταίων ημερών.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου δήλωσε πως αναμένει ότι τα προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιλυθούν, όμως όπως συμπλήρωσε, η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειες να επηρεάσει την τουρκική δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εφόσον οι τελευταίες επιδείξουν εποικοδομητική στάση για την επίλυση της διπλωματικής διένεξης.

Ο κ. Καλίν ανέφερε πως δεν έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών, Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.

Επέμεινε, δε, ότι η Τουρκία είναι θετική σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή εμπορικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα, προκειμένου να διαφύγει από την πίεση του δολαρίου.

Το πρωί, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατακόρυφα τους δασμούς σε αρκετά αμερικανικά αγαθά, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ