2018-08-16 00:52:19
Φωτογραφία για Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύεις το κεφάλι και τα μαλλιά σου από τον ήλιο
Ξέρεις ήδη πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό κάθε φορά που εκτίθεσαι στον ήλιο - πόσο μάλλον τις καλοκαιρινές ημέρες. Συχνά όμως παραμελούμε διάφορα μέρη του σώματος, όπως για παράδειγμα το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Ακόμα κι αν είναι καλυμμένο από τα μαλλιά, τόσο το κεφάλι όσο και η τρίχα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της ηλιακής ακτινοβολίας.

"Οι ακτίνες UV κάνουν τα μαλλιά πιο εύθραυστα και τα φθείρουν. Επίσης, οι επιπτώσεις από την ηλιακή ακτινοβολία στο κεφάλι μπορεί να είναι οι ίδιες με κάθε άλλο μέρος του σώματος, όσον αφορά στον καρκίνο του δέρματος" λέει η δερματολόγος Kavita Mariwalla.

Η προστασία

Για να προστατεύσει το τριχωτό της κεφαλής, η δερματολόγος προτιμά τους χημικούς αναστολείς επειδή δεν αφήνουν λευκά στίγματα και μας συμβουλεύει να αναζητήσουμε τα συστατικά ψευδάργυρος και τιτάνιο στις ετικέτες. "Το κλειδί είναι να τρίβεις το αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής και όχι μόνο να το ψεκάζεις στις ρίζες" λέει
. Τα αντιοξειδωτικά και τα φυτικά έλαια μπορούν να αποδειχθούν επίσης χρήσιμα για την προστασία και την ηρεμία του τριχωτού και του δέρματος από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. "Τα αντιοξειδωτικά θα καθαρίσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τις επιβλαβείς ακτίνες και μπορούν να αποτρέψουν τον σχηματισμό βλαβών που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος" προσθέτει. Ένα φυσικό έλαιο που μπορεί να βοηθήσει; Το ηλιέλαιο, το οποίο περιέχει λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ξηρότητας που σχετίζεται με την έκθεση στον ήλιο.

"Όπως ακριβώς ενυδατώνουμε το πρόσωπο και το σώμα μας περισσότερο το καλοκαίρι, έτσι πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας" τονίζει ο hair colorist Άκης Αλεξίου από το n&a alexiou. Η υγεία των μαλλιών είναι πολύ σημαντική το καλοκαίρι, γι' αυτό πέρα από τα προφανή καπέλο και σκιά, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μία ρουτίνα.

"Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό με δείκτη προστασίας για να προστατέψουμε τη ρίζα και να ενυδατώσουμε τις αφυδατωμένες άκρες. Κάνουμε θεραπείες στα μαλλιά μας όπως ακριβώς και με το σώμα και φυσικά αποφεύγουμε θερμικά σίδερα και πιστολάκι. Τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, καθώς ξεθωριάζουν πιο εύκολα, όπως επίσης και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά από τεχνικές εργασίες. Σίγουρα οι πιο σκούροι τόνοι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής" εξηγεί ο ειδικός.

Το μυστικό του; "Άπλωσε μία μάσκα μαλλιών από το σπίτι, όπως βάζεις αντηλιακό. Η θερμότητα του ήλιου ενεργοποιεί τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας και μέχρι να βουτήξεις, θα έχει κάνει τη δουλειά της. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στα ξανθά μαλλιά (και τα βαμμένα μαλλιά γενικώς) στην πισίνα, ξεπλένοντάς τα μετά από κάθε βουτιά" προσθέτει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ